Yorum : Gündüz Ölüsü - Charlaine Harris

  Sookie Stackhouse, Louisina’nın ufak bir kasabasında, kendi halinde bir bar garsonu. Sessiz, sakin, etliye sütlüye karışmaz ve öyle çok sık dışarı çıkmaz. Güzel olmadığından değil. Güzel bir kız. Sadece, Sookie bir çeşit ‘beceriksizliğe’ sahip. İnsanların zihnini okuyabiliyor. Bu yüzden de erkekler tarafından pek tercih edilmiyor, diyelim. 
  Bir gün Bill ile tanışıyor, uzun boylu, yakışıklı, esmer -üstelik Sookie adamın aklından geçen tek kelimeyi bile duymuyor. Bill, Sookie’nin hayatı boyunca beklediği erkek... 
  Fakat Bill’in de kendine has bir ‘beceriksizliği’ var. O bir vampir, hem de kötü şöhretlisinden. Ciddi anlamda tüyleri diken diken eden bir grupla takılıyor ve hepsi de -ne sürprizdir ki- potansiyel katil. Üstüne üstlük, Sookie’nin iş arkadaşlarından biri öldürülünce, Sookie sıranın kendisinde olduğunu düşünmeye başlıyor.




***

  Kitabı nasıl tanımlasam bilemedim. Gece Avcısı serisini okuyanlar bilir serinin ne kadar harika olduğunu , onun kadar harika bir kitap değil. Ancak çok kötü bir kitap da olduğunu düşünmüyorum. Akıcı bir kitap ancak bitirdiğiniz zaman üzülmüyorsunuz.

   True Blood dizisinin bu seriden uyarlandığını biliyordum. Dizinin ilk sezonunu izlemiştim. Yediğim spoiler yüzünden de kitaptan soğumuş olabilirim. Zaten ilk sezon tamamen ilk kitaptan uyarlanmış. 
   Kitapta ana karakterimizi Sookie'nin bazı olaylardaki saflıkları beni çileden çıkardı. Vampir kitaplarındaki kadın karakterlerinin -özellikle insan olanların- saftirik olmalarına dayanamıyorum! Sert ve acımasız olan kadın karakterler her zaman en sevdiklerim olmuştur. 
    Serinin ilk kitabı olduğu için basit gelebilir , umarım diğer kitapları da bu tarzda değildir :)



Buna rağmen vampirlerimiz gayet sert ve kötü karakterlerdi. Kazıkla öldürülüyor ve güneş ışığına çıkamıyorlar. Ancak sanılanın aksine bu vampirler tabutta değil toprakta uyuyorlar :) 










VERDİĞİM PUAN : 3/5 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI