Yorum : Dikkat! Aşk Çıkabilir - Asude

 Birbirlerinden nefret eden iki insandı onlar… Ama evlendiler! Uslanmaz bir asosyal olan İlkim'in hayatındaki tek amaç başarılı bir bilim kadını olmaktır. Onun modayla, makyajla işi yoktur ve gözlüğünün ardındaki dünyada ders notlarıyla mutludur. 
 Evlenmek için hayallerinin profesörünü beklerken, karşısına tehlikeli, kaba, bilimden anlamayan, öfkeli bir işadamı çıkar. Martin Turner… Bu Amerikalı adamla asla evlenmemesi gerektiğini bilse de, muhteşem kariyerinin anahtarının onun ellerinde olması işleri rayından çıkaracaktır. Genç kız, ilk andan beri koşarak kaçmak istediği bu yakışıklı ve karanlık adama, hayatının tüm ideallerini çiğneyerek tutkuyla çekilirken, ilk kez gerçek bir kadın gibi hissetmeye başlar.
 Ve genç adam, gizli çıkarları uğruna evlendiği bu kızı Amerika'ya götürdüğü gün ondan kurtulma planları yaparken, sessiz karısı hayatının merkezine yerleşir. Aşk, nefreti gölgesi gibi takip ederken, bu nefretten bir aşk doğabilir mi? Peki ya sırlar açığa çıktığında gerçek aşk yalanlara direnebilir mi? (Tanıtım Bülteninden)

Sayfa Sayısı: 528
Yayınevi: Ephesus Yayınları



***

  Asude yine harika bir kitapla karşımızda! Her ne kadar ben Gül ve Avcı'yı daha çok sevsem de Dikkat! Aşk Çıkabilir'in de ondan aşağı kalır yanı yok :) 


  Öncelikle şunu belirteyim okurken gülmek hatta kahkaha atmak istediğiniz bir kitap arıyorsanız Asude tam size göre bir yazar! Hem diyaloglar hem karakterlerin belli bir çizgi içinde değişmeden kalmaları okuyucuyu kitaba bağlıyor. 
  
  İlk sayfalarda İlkim'i fazla saf ve Martin'i de fazla asabi bulmama rağmen ilerleyen sayfalarda alışıyorsunuz. Bir de Seth Lyons ve Maryson Turner adlı yan karakterler vardı ki yeme de yanında yat. Martin-İlkim (kitap boyunca kızın adını İklim diye okudum) çiftinden daha çok sevdim. Hatta İlkim-Martin kısımları bitsin de diğer karakterleri okuyayım diyordum :) 

  Kitap içinde gereksiz bulduğum ayrılma kısımları olmasına rağmen okurken farkına bile varmıyorsunuz. Ne zaman kitabın kapağı kapandı "O sahne ne kadar boş durmuş ya" dedim. 

not : Sert kadın karakter seven okuyuculara tavsiye edilmez. 


Kitap boyunca hayalimdeki İlkim :)


Puanım : 4/5 

1 yorum:

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI