YORUM : Mezarlık Kitabı - Neil Gaiman



Arkadaşlarının Bod diye hitap ettiği Nobody Owens normal bir çocuktur.Eğer bir mezarlıkta yaşamasaydı, hayaletler tarafından büyütülüp yetiştirilmeseydi ve yanında ne canlıların ne de ölülerin dünyasına ait olan sadık bir koruyucusu olmasaydı, Bod tamamıyla normal olurdu.Bir çocuk için mezarlıkta tehlikeler ve maceralar vardır -tepenin altındaki çok yaşlı Çivit Renkli Adam, gulyabanilerin terk edilmiş şehrinin bulunduğu çöle açılan bir geçit, korkunç bir tehdit saçan tuhaf Bekçi...Ama Bod mezarlıktan ayrılırsa, ailesini de öldürmüş olan Jack denen adamın saldırısına uğrayacaktır...

Sayfa Sayısı: 320
Yayınevi : İthaki Yayınları 
Goodreads Puanı : 4.09
Etiket Fiyatı : 18,00 tl

***

   Kitap , daha bebek iken ailesi katledilen ve katilden kaçmayı başaran Nobody Owens ile ilgili. Nobody ya da arkadaşlarının deyimiyle Bod , evlerinin yanındaki mezarlığa sığınır. Bebeği mezarlığa kadar takip eden katil amacına ulaşamaz çünkü Bod mezarlığa girer girmez kaderi belirlenmiştir. Küçük Bod , hayalet bir aileye ve insan mı hayalet mi olduğu bilinmeyen bir koruyucuya sahiptir artık. 

    Bundan sonrası ise Bod'un başından geçen maceraları anlatıyor. Ailesi kim , neden öldürdü ? Koruyucu Silas ne tür bir yaratık ? Neden mezarlık sakinleri - ruhlar,cadılar vs- onu korumak için bu kadar zahmete giriyor ? Tüm bu soruların cevapları kitapta anlatılıyor. 

    Büyük punto ile basılmış ve resimli olmasına rağmen sadece çocuk okuyuculara hitap ettiğini  düşünmüyorum. İçerisinde çocuk okuyucuların etkilenebileceği gayet korkutucu sahneler vardı.


     Yazarın kalemi tek kelimeyle harika! Akıcı , gereksiz kısımlara yer verilmemiş , sade bir kitaptı. Mezarlıklı , hayaletli , hafif gothic hikayelerden hoşlanıyorsanız kitap size hitap edebilir. 



Puanım : 4/5



5 yorum:

  1. Yorumlayan birilerini her gördüğümde Neil Gaiman okumaya başlamalıyım diyorum. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende birkaç kitabı vardı ancak Mezarlık Kitabı okuduğum ilk kitabı oldu :) Umarım sizde en kısa zamanda başlarsınız :)

      Sil
  2. Blogumda kulaginizi cinlattim :)

    YanıtlaSil
  3. Neil Gaiman okumaya çook hevesliyim fakat sürekli bir aksilik çıkıyor ve okuyamıyorum maalesef ki :D Bu arada Book Challenge Tag'ine etiketlendiin yaparsan sevinirim ^^ http://nazlikitaplik.blogspot.com.tr/2014/10/etkinlik-book-challenge-tag.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa sürede yapmaya çalışacağım , tag için teşekkürler :D

      Sil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI