Yorum : Yürüyen Kentler - Philip Reeve

Dünya düzeninin tamamen değiştiği, kentlerin makineler üstünde yer değiştirmek zorunda kaldığı bir zamanda, küçük yerleşmeleri kovalayıp avlayan Londra, onları parçalayıp kendine enerji sağlamaktadır. Genç tarihçi Tom, Doğa Tarihi Müzesi'nde, alt sınıftan biri olarak çalışmaktadır. Kentin ünlü arkeoloğu, baştarihçi Valentine'a hayran, kızı Katherine'e de âşıktır. Ancak, baştarihçinin ansızın uğradığı saldırıyı engellemeye çalışırken, kendini gizemli saldırgan Hester Shaw'la birlikte, "yürüyüp giden" Londra'nın dışına atılmış bulur...





Sayfa Sayısı : 320
Yayınevi : On8 Kitap 
Serisi Sıralaması : Yürüyen Kentler 1 (Mortal Engines , #1)
Goodreads Puanı : 3.98
Etiket Fiyatı : 18,00 tl
Daha ayrıntılı incelemek için buraya tıklayın.




YORUM : Gelecekte şehirler ; buzullar , depremler ve savaşlar yüzünden üst üste bindi ve en alt kata tekerlek takıldı! Artık kentler yürüyor! İnsanlar Mühendisler , Tarihçiler , Seyrüseferler gibi loncalara ayrıldı ve savaş olmadan yaşıyorlar. Tabi ki avlar tükenene kadar..




   Kitap , ilk sayfadan beni kendine çekti. Olaylar hemen başlıyor ve devamında da heyecan artarak devam ediyor. Distopya türünün en iddialı örneklerinden biri. Zaten yazar Guardian Prize , Carnegie Medal gibi pek çok ödülün sahibi. Serinin uzatılmaması da hoşuma gitti. 4 kitapta yazarın her şeyi açıklayacağına inanıyorum.


                Hiçbir mühendis , tepesi atan bir tarihçi ile boy ölçüşemez.

       Kitap , 'Şimdi ne olacak ki?' dediğimiz bir yerde bitiyor. 
    Olayların akışını tahmin etmek imkansız çünkü hiç beklemediğiniz karakterler kentleri yönetenlerin baskısı altında değişiyorlar ve tamamen başka bir kimliğe bürünüyorlar. 
    Diğer distopyalara benzer yönleri ; halkın üst tabakadaki kimseler tarafından kandırılması ve resmen köle gibi kullanılmasıydı. Ana karakterimiz Tom'da bunlardan biriydi. Umarım ikinci kitapta halkı yöneten yöneticileri haklayabilirler :)

not : Serinin ikinci kitabı İhanet Altını ve On8 Kitap'tan Yokuş Aşağı kitaplarını da aldım. En kısa zamanda bu iki kitabın yorumunu da okuduktan yayınlayacağım.


Puanım :  4/5


1 yorum:

  1. Çok merak ettim kitabı ama listem zaten hayli kabarık :) Yine de distopya sevgime engel olamayacağım gibi görünüyor :) Teşekkürler.

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI