YORUM : Damdaki Melek - Roumiguière , Rippert , Payet , Baffert

"Önümde yürüyordu, bazen onu izlemekte zorlanıyordum. Çinko plakalar üstünde adımlarından hiç ses çıkmıyordu. Baştan aşağı siyah giyinmiş, omuzuna küçük bir sırt çantası takmıştı. Uzun ve zayıftı. Solgun elleri ince ve uzundu. Bir meleği çağrıştırıyordu. Hayır, hep resimlerde gördüğümüz türden, o bön bön sırıtan soluk tenli varlıkları değil. Daha çok, geceden fırlamış bir yaratığı, damlarda gezen bir meleği."





Sayfa Sayısı : 200 syf
Seri Sıralaması : Mavi Kirazlar Serisi #1 / L'ange des toits (Blue cerises, #1)
Etiket Fiyatı : 15,00 tl
Yayınevi : On8 Kitap
Goodreads Puanı :  4.25

***
   Kitabı okuyunca fark ettim ki uzun zamandır arkadaşlığın ön plana çıktığı bir kitap okumuyormuşum. Damdaki Melek, 4 yazarın birden kaleme aldığı harika bir kitap! Serinin ilk kitabında Zik ön planda olmak üzere 4 farklı arkadaşın hikayelerini okuyoruz. Hikayeler aynı zaman diliminde geçiyor ancak farklı karakterlerin yaşadıkları anlatılıyor. 
   Karakterlerimiz 14 yaşındayken bir anlaşma imzalıyorlar. Arkadaşlıklarını konu alan bir anlaşma bu ve o zamandan beri de birbirleriyle gayet sıkı fıkılar. 

Anlaşma metni. 

   İlk kitabın ana karakteri olan Zik , yarı melez bir Fransız. Siyahi tenine rağmen rastalı sarı saçları var. Geceleri binaların tepelerinde gezinmeyi seviyor. Ki benim en sevdiğim karakter kendisi :) 
   Satya , iki kadın tarafından evlat edinilmiş bir oğlan. Amos , ikiz kardeşi Chain ve babası ile birlikte yaşayan bir eşcinsel. Anneleri uzun zaman önce çekip gitmiş ve bunun acısını hala duyuyor. Violetta ise ailesi uzun yıllar önce İspanya'dan göçmüş bir Cumhuriyetçi. 
  Bu dört arkadaşın dostlukları , yaşadıkları , sırları kitapta çok güzel anlatılmış. 200 sayfa hemen okundu zaten. Üstelik sonu , ikinci kitabı merak ettirecek bir yerde bitiyor. Her kitapta olduğu gibi -_-


Puanım : 4/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI