YORUM : Sessiz İntikam - Laura Landon

Leydi Jessica Stanton altı gün içinde yirmi beş yaşına girip kendisini, İngiltere'nin en zengin kadınlarından biri hâline getirecek kadar yüklü bir mirasın sahibi olacaktı. Bu gerçekleştiğinde de üvey kardeşi Colin, özgürlüğüyle birlikte tüm her şeyine el koymak için Jessica'ya saldıracaktı. Tek bir çözüm vardı: kendisine Colin'in karşısında durabilecek kadar güçlü bir eş bulmak. Fakat onu koruyabilecek birisini bulabilse bile, hangi adam sırrını öğrendikten sonra onunla evlenirdi ki? Northcote Kontu Simon Warland'ın iflasın eşiğine gelmiş olmasının yanı sıra, tüm Londra'da, müsrif babasının zamansız ölümünde bir parmağı olduğuna dair dedikodular da devam ediyordu. Artık onu her şeyini kaybetmekten koruyacak bir kadın bulmaya mecburdu. Fakat hangi kadın bir cinayet zanlısıyla evlenmek isterdi ki?Tamamen mecburiyetten bir araya gelen Jessica ve Simon evliliklerinin anlaşmalı bir evlilik olduğu konusunda uzlaşırlar. Fakat Simon'un kendisiyle evlenmesinin ardında yatan gerçeği öğrendiğinde, Jessica'nın kalbini hiçbir yasal evrak koruyamayacaktır, çünkü Jessica tüm çabalarına rağmen kocasına âşık olmuştur. Oysa aşk, belki de ikisinin de en çok ihtiyaç duyduğu şey olmasına rağmen, ikisinin de istediği en son şeydir.
Orjinal Adı : Silent Revenge
Seri Sıralaması : Herhangi bir seriye ait değil. 
Yayınevi : Aspendos Yayınları
Sayfa Sayısı : 384 sayfa
Etiket Fiyatı : 20 tl
Goodreads Puanı : 3.72 (893 oylama)


***
 Jessica , sosyetenin bilmesini istemediği bir sırra sahiptir ve bu yüzden kendisini sürekli arka planda tutmuştur. Kendi kendine yetebilen , dayanıklı bir karaktere sahiptir ancak yüklü bir miras Jessica'nın tüm planları alt üst eder. Mirasını ve kendisini koruyabilecek bir adama ihtiyacı vardır. 

  Northcote Kontu Simon , Jessica'nın aradığı özelliklere sahiptir. Ancak genç adamın kalbi , yaşadığı bir takım olaylar sonucunda kadınlara karşı buz tutmuştur. Bir gece vakti Leydi kapısına dayanıp yardım istediğinde ise her şey değişir. 

   Konusu ve diyalogları itibari ile diğer tarihi aşk romanlarına benzese de Sessiz İntikam , karakterlerin birbirlerinden sakladıkları bir sürü sır nedeni ile diğer kitaplardan ayrılıyor. Normalde tarihi aşk kitaplarında bu kadar yer kaplamayan sırlar , gizli planlar var ve bu sizi kitaba bağlayan en önemli etken.Aksiyon , aşk , entrika her şey var kitapta. Bir Judith McNaught romanı kadar iyi mi ? Hayır. Yine de efsaneleşmiş tarihi aşk romanlarını bir kenara koyarsak türünün en iyisi diyebiliriz. 
  Kitabın sonunda açıklanmayan ve benim aklıma takılan ufak tefek sorunlar vardı. Bitirdiğimde seri olduğunu düşünerek kafama takmamıştım ancak bağımsız kitap olduğunu öğrendiğim de hayal kırıklığına uğradım. Kitabı okumayanlar için spoiler olabilir! Simon'un sıtma hastalığı ne oldu ? İyileşti mi ? Yoksa daha mı kötü oldu? 
  Belirtmeden geçemeyeceğim bir diğer şey ise sevişme sahnelerinin çok üstü kapalı anlatılması. Daha önce hiçbir tarihi aşk romanında rastlamamıştım bu yüzden bayağı şaşırdım. Kitaba bir farklılık vermiş. Genç yaşta tarihi aşk okumak isteyenlere Sessiz İntikam'dan başlayabilirler çünkü diğer kitaplar gerçekten ağır gelir o sahneler açısından. 
  Kapak ise harika! Yayınevi orijinal kapağı iyi ki kullanmamış. Bıkmıştım her tarihi aşk kitabının kapağındaki yarı çıplak , kaslı adamlardan. 


Puanım : 4/5

1 yorum:

  1. http://gevezekitapkurdu.blogspot.com/2015/01/kendi-kitabini-yarat.html

    Mimlendin! İnanılmaz keyifli bir mim tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI