YORUM : Epic - Conor Kostick

    Bundan nesiller önce Yeni Dünya gezegeninde şiddet yasaklanmıştır. Toplumun yönetimi ve anlaşmazlıkların çözümü, bir fantezi bilgisayar oyunu olan Epic üzerinden gerçekleştirilmektedir.
    Yeni Dünya gezegeninde Epic yalnızca bir bilgisayar oyunu değil, bir ölüm kalım meselesidir. Oyunda kaybedersen herşeyini kaybedersin ama eğer kazanırsan dünya senin ganimetindir.
Ailesine yapılan haksızlığın öcünü almaya karar veren Erik oyunun kurallarını altüst etme cüretini gösterince arkadaşlarıyla birlikte kendini güce tapan, amansız bir dünyanın içinde bulur. Artık karşılarında, olabilecek en tehlikeli rakip, oyunun en büyük ustası Komite vardır. Eğer Erik ve arkadaşları bu oyunu kazanırlarsa, Komite'nin Yeni Dünya üzerindeki hâkimiyetini yıkma şansını elde edeceklerdir.
 Peki ya kaybederlerse...

Orijinal Adı : Epic 
Seri Sıralaması : Epic Serisi #1
Goodreads Puanı : 3.94 (4,229 oylama)
Yayınevi : Dünya Ağacı Yayınları
Sayfa Sayısı : 384 sayfa 
Etiket Fiyatı : 20 tl


***
   İnsanlık savaşlar ve silahlar yüzünden çok acı çekmiştir.Bu soruna çözüm bulmak isteyen bir grup mühendis 'Epic' ismiyle bir oyun geliştirir. Oyuna bağlanarak canavar öldürebilir , diğer oyuncularla kavga edebilir ve para biriktirebilirsiniz. Ancak gerçek hayatta birinin burnunu kanatmak bile sürgün edilmenize neden olmaktadır. 


    Başlangıçta insanların ilkel dürtülerini bastırmak için yapılsa da yıllar geçtikçe Epic , kast sistemine neden olmuştur. Oyunda başarılı olanlar gerçek hayatta da yönetime geçmişler ve başarılı olmak isteyenlerin yapması gereken tek şey oyunda para biriktirmek olmuştur. Yönetim ise oyunda sıradan halkın başarılı olmasını engellemektedir lakin halk bunun farkında değildir. Epic , insanları uyutmak ve gerçek hayattan koparmak için en etkili yoldur. 


   Kitabın ana karakteri Erik , bana çok saf geldi. Uzun zamandır da bu tür fantastikler okumadığım için karakterler hep böyle miydi bilemiyorum. Diğer karakterleri de pek sevemedim. Yazar ,13 yaşın altına yazmış gibi karakterleri yüzeysel geçmiş. 
     Kitapta bol bol aksiyon vardı. Son sayfaya kadar heyecan düşmedi ama sonu tahmin edilebilirdi. Bu da kitabı gözümde bir tık düşürdü. Yani sen o kadar heyecanlı olaylar yaşat okuyucuya sonra gel böyle sade bir son yaz. Hiç olmamış o son :D 
   
     Kitap hakkında söyleyebilecek çok fazla şeyim yok aslında. Bana hitap eden bir kitap değildi. Kurgu ilginizi çektiyse , ben aşk kitaplarından sıkıldım biraz da macera okuyayım aynı zamanda içeriği günümüzdeki yönetimlere gönderme yapsın diyorsanız kitap tam size göre. Seri çok uzun da değil zaten , Conor 3 kitapla bitirmiş. (Epic-Saga-Edda) 



Puanım :  3/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI