YORUM : Hissiz - Lemariz Müjde Albayrak

     Aşkın en derinden, inkâr edildiği yerden ortaya çıkışı! Kendilerini ve birbirlerine duyduğu aşkı çığlık çığlığa ve sessizce inkâr etseler de, aşkları ortalığı yakıp kavuruyor!
     Alexander, hissiz, acımasız, yakışıklı, güçlü ve zengin… Daha küçücük bir çocukken öğrendi bütün bu özelliklere sahip olabilmeyi. O hislerini acımasızca rafa kaldırmış, kendi sonuna doğru ilerliyordu. Ama bilmediği, her sonun bir başlangıca gebe olduğuydu. Heaven karşısına çıktığında bütün inançları ters yüz olurken, kendi sonu birdenbire başlangıcı olduğunda ne yapacağını elbette bilemezdi.
     Heaven; masum, saf ve kırılgan bir papatya… Cennetten gelen bu sessiz melek, tüm korkularını kendine zırh yaparak kökleri ile tutunduğu topraklarında, Alexander'ın fırtınasına karşı direnirken, bir aşk ateşi yakmak için geldiğinde asla tek bir yananının olmayacağını bilemezdi.Var olmadığını zannettiği kalbi boğulurcasına çırpınırken soluksuz kalarak tekrarladı: "Hissetmiyorum, hissetmiyorum, hissetmiyorum…"

Orijinal Adı : Hissiz 
Seri Sıralaması : 
Goodreads Puanı : 3.96 (26 oylama)
Yayınevi : Postiga Yayınları
Sayfa Sayısı : 488 sayfa
Etiket Fiyatı :  24 tl 



***
   Alexander , kötü bir çocukluk geçirmiştir. Bu da onu sert , acımasız ve asabi birine dönüştürmüştür. Holding camiasında 'Şeytan' olarak anılmaktadır. Ancak geçmişinde verdiği kararlar sürekli karşısına çıkmaktadır. Bu da onu 'kadınlara karşı' güvensiz birine dönüştürmüştür. Alexander'a göre masum kadın yoktur , istediğini elde etmek için masum maskesi takınmış kadın vardır. Böyle insanlardan uzak durmak için de 'hissiz' birine dönüşmüştür. Hislerini ailesi ile birlikte geçmişe gömen Alex için önemli olan tek bir şey kalmıştır hayatta : Başarı. 
    Heaven ise küçük yaşta ailesini kaybetmiştir. Dedesinin yanında yaşamaya başlayan küçük kız için hayat çok zordur. O da bu adaletsizliğe karşı susmaya karar vermiştir. Kazadan beri ağzından tek kelime çıkmamıştır. Ne doktorlar ne de dedesi buna bir çare bulabilmiştir. 
Heaven 
    Heaven'ın dedesi borca girer ve çiftlik Alexander'ın bir nedenden ötürü *spoiler olmasın diye bu kısmı söylemiyorum* dikkatini çeker. Çiftliğe gelen Alex , ilk olarak Heaven ile karşılaşır. Alex görür görmez Heaven'dan hoşlansa da kaya gibi sert kalbi , duygularını bastırmada usta olmuştur...



     Kitap beklentilerimin üstündeydi. Kurgu çok bilindik olmasına rağmen yazarın anlatımının güzel olduğunu düşünüyorum. Yani okuduğum diğer yerli yazarlara nazaran daha sade bir anlatımı vardı. Kendini uzun uzun yazayım , bol bol betimlemeli olsun diye zorlamamış.
     Onun dışında , değinmek istediğim bir konu var. Kitabın kapağına bakarak erotik sanabilirsiniz. Bana pek erotik gelmedi. (En azından ağır erotik sahneler yoktu içinde.) Yine de lise çağının altındakiler -daha önce erotik okumadılarsa- kitaptan uzak dursunlar.
     Kitabın güzel yanlarından biri de yazarın olaylar arasında akışı iyi sağlamasıydı. Çoğu kitapta bu konuda sıkıntı çekiyorum. Hani , "Ne ara aşık oldular bunlar ya?" dediğimiz durum var ya. O durum Hissiz'de yoktu. Yazarın , karakterlerin ve olayların gelişimini güzel yansıttığını düşünüyorum. 
     Kitabın sonu da bayağı güzeldi :D 
     Kitaptan 1 yıldız kırmamın nedenlerinden biri kitaptaki yazım hataları...İlk sayfalarda rahatsız etmedi ama sonlara doğru sinir oldum. Mesela 'sevmek' sözcüğü 'svemek' şeklinde yazılıyor. Siz yine ne demek istediğini anlıyorsunuz ama gözünüzü rahatsız ediyor bir süre sonra. Kitabın yeniden basımı olursa yayın evine bu sorunu düzeltmelerini tavsiye ederim :)
     


      Ama kitaptan bir yıldız kırmamın en önemli sebebi Alexander'ın aşırı sinirli tavırları oldu. Bir olayı tam anlamadan , dinlemeden sinirleniyor ve sonra da yakınındaki insanlara zarar veriyor. Çoğu yerde davranışlarına gözlerimi devirdim. Öfke kontrolü olan bir karakter yerine olgun biri olsa okuyucuların daha çok seveceğini düşünüyorum. 

      Tüm bu olumlu-olumsuz yanları bir toplayacak olursak , Hissiz'in beğendiğim bir kitap olduğunu söyleyebilirim. Yerli yazarları da okumak istiyorum ama içinde hafif erotik sahneler olsun derseniz kitap tam size göre :) 



Puanım : 4/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI