YORUM: Benimle Kal - Rebecca Donovan

    Onu kurtarabilecek olan tek şey aşktı... Geldi ve o en umutsuz anda kalbini kıskıvrak yakaladı. Weslyn'in Connecticut eyaletinde hayat olağan deviniminde akıp gitmektedir. Fakat Emma Thomas'ın tek isteği çevresi tarafından görünmez olmaktır. Onun tüm çabalarının sebebi, gördüğü zulmün eseri, vücudunda biriken yara izlerini gizleyerek hayatını her şey yolundaymış gibi göstermektir. Fakat Emma, bir gün Evan adında bir adamın çıkagelip tek günde hayatını değiştireceğini nereden bilebilirdi? Aşk ona, sırlarını açığa çıkarmak pahasına da olsa kabuklarından sıyrılma şansı tanıdı. Bir genç kızın hayatını değiştiren aşk hikâyesi, sessiz çığlıkları ve umuda pamuk ipliği ile tutunuşu...


Orijinal Adı : Barely Breathing
Seri Sıralaması : Nefes (Breathing) Serisi #2
Goodreads Puanı : 4.35 (51,541 oylama)
Sayfa Sayısı : 544 sayfa
Yayınevi : Parodi Yayınları
Etiket Fiyatı : 20 tl
Serinin ilk kitabının yorumu için buraya tıklayın.


***
    Emma , kendisine şiddet uygulayan yengesinin hapse atılması sonucu rahat bir nefes alır. Ancak Carol'ın yaptıklarını bir türlü unutamaz ve sık sık kabuslar görür. Bu sırada yakın arkadaşı Sara'nın evinde daha fazla kalamayacağına karar verir ve annesinin yanına taşınır. Kabuslar onu burada da bırakmaz. Üstelik içkiyi bıraktığını söyleyen annesi hala az da olsa içmektedir. 
    Annesi ile doğru düzgün iletişim kuramazlar. Emma'nın annesine sormak istediği bir sürü soru vardır. Neden kızını terk etmiştir ? Neden George ve Carol ile yaşarken onu bir kez olsun ziyarete gelmemiştir ? 
   Her şeye rağmen Emma'nın okul hayatı iyi gitmektedir. İstediği üniversiteye kabul edilmiştir ve erkek arkadaşı Evan ile de birbirlerine sırılsıklam aşıktırlar. 



   Ne yazık ki aralarındaki güven problemi bir türlü çözülememiştir. Evan , Emma'nın kendisine hiçbir şey anlatmamasından yakınır. Emma ise kapalı bir kutu gibidir. Evde yaşadıklarını en yakınına bile anlatmaz. 

   Kitap , ilk kitaba göre çok daha güzel. İlk kitapta duygulara ağırlık veren yazar Benimle Kal'da daha fazla olay anlatıyor bize. Emma'nın geçmişine dair sırlar gün yüzüne çıkıyor. Hepsi tahmin edilebilir sırlar olmasına rağmen kitabı okunabilir kılan özelliklerden biri. Evan ise ilk kitaba göre çok daha romantik biri olarak çıkıyor karşımızı. Emma ile Evan arasındaki diyalogları yüzünüzde bir tebessüm ile okuyorsunuz. Karakterlerin ilk kitaba göre daha duygusal olmaları hoşuma gitti doğrusu. 
    Bunların hiçbiri kitabı sevmemin asıl nedeni değil aslında. Benimle Kal'ı gerçekten sevdim çünkü ; Emma'nın duygusal yönden gelişimine tanık oldum. İlk kitapta her şeye karşı sessiz kalan , çekinik kız gitti. Yerine kendine karşı dürüst ve haksızlıklara ses çıkaran biri geldi. Açıkçası ilk kitaptaki Emma'yı biraz 'saf' bulmuştum. Bu kitaptaki Emma ise çok daha sert,yabani biri. 
    Kitabın kötü yanlarına değinecek olursak ilk kitapta rahatsız olduğum 'AŞIRI PARTİLER' konusu burada da vardı. Yani kitabın yarısı yine partilerde geçiyor. Partilerde pek bir olay olduğu da yok. Yazar sanki bu sayfalar boş kalmasın parti yapayım demiş gibi. Partilerde de tüm karakterler bir araya geliyor nedense. Biriniz bile hasta olup evde kalmaz mısınız ya? Her gece her gece parti , ben yoruldum :D  
  
Spoiler İçerir! 
   
    Emma'nın annesi Rachel , genç bir adamla tanışır ; Jonathan. Jonathan da Emma gibi zor zamanlar geçirmiştir. Kısa zamanda yakınlaşırlar. 
     Kitabın ilk 100 sayfasında Evan'dan çok Jonathan vardı. Benim için gayet sinir bozucu bir durum çünkü Evan'ı sevmiştim. Jonathan ise daha soğuk bir karakter. Yazar , Evan'ı kıskandıracak bir karakter oluşturayım derken Jonathan'ın üzerine bir kitap yazmış gibi oldu. Evan'ın Emma'nın peşinde o kadar koşmasından sonra Jonathan'ın hemen Emma'yla yakınlaşması çok sinir bozucuydu. 

Spoiler Bitti! 

    Benim gibi ilk kitabı beğenmeyip ikinci kitabı okumak istemiyorsunuz size bu fikrinizden vazgeçmenizi öneririm. Benimle Kal , Tut Elimi kitabından çok çok daha güzel :)




Puanım : 4/5

1 yorum:

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI