YORUM : Tehlikeli Kızıl - Tarryn Fisher

    Sevgili Fırsatçı,
Onu benden alabileceğini sandın ama kaybettin. Ve şimdi benim olduğuna göre onu elimde tutmak için her şeyi yaparım. Şüphen mi var? Senin olması gereken her şey benim. Olur da merak ediyorsan; aklına bile gelmiyorsun artık. Onu bırakmayacağım… Hem de hiç.
    Tehlikeli Kızıl

    Leah Smith sonunda istediği her şeye sahiptir. Tam olarak öyle olmasa da. Evliliği, ömür boyu sürecek bir bağlılıktan ziyade daha çok bir borç gibiydi. Oluşturmak için var gücüyle uğraştığı imajı ise gözlerinin önünde dağılıp gidiyordu. Yeni bir rol ve sırlarla dolu geçmişiyle Leah, çaldığı şeye sahip çıkmak için ne kadar ileriye gideceğine karar vermeliydi.

Orijinal Adı : Dirty Red
Seri Sıralaması : Beni Yalanlarımla Sev (Love Me with Lies) #2
Goodreads Puanı : 4.23 (20,368 oylama)
Sayfa Sayısı : 296 sayfa
Yayınevi : Aspendos Yayınları
Etiket Fiyatı : 20 tl 
Serinin ilk kitabının yorumu için buraya tıklayın. 

***
Yorum serinin ilk kitabı Fırsatçı'yı okumayanlar için spoiler içerir!
   Leah , geçmişi sırlarla dolu acımasız bir kadındır. İnsanlara duygu sömürüsü yaparak , vicdanlarını rahatsız edecek sözler söyleyerek hayatta bir şeyler elde etmiştir. Kendi ailesine , kardeşine ve arkadaşlarına karşı bir oyuncudur. Olmadığı biri gibi görünür. İnsanların kendilerini yargılayacaklarını düşünerek çoğu düşüncesini söylemekten çekinir. 
   Kendinden başka kimseye sevgi duymayan bu kadının düşünceleri Caleb ile karşılaşınca değişir. 
    Leah , Caleb'e aşık olur -ya da olduğunu sanır. Onu elde etmek için akıl almaz oyunlar yapar ve sonunda evlenirler. Ancak ilk kitapta tanıdığımız Olivia , -Caleb'in ilk aşkı- sürekli evliliklerine engel olmaktadır. Çünkü Leah , kendisine deli gibi aşık bir adam istemektedir ama Caleb'in aklı hala Olivia'dadır. 

   Tehlikeli Kızıl , sinir bozucu bir kitaptı. İlk kitaptan zaten Leah'in hamile kalma çabalarını hatırlarsınız. İşte, o emelini gerçekleştiriyor ve bir kızı oluyor. Ne kadar acımasız olsa da bir kadının anne olduktan değişmesini beklerdim ancak Leah gram değişmedi! Sanki kızı , bir paçavraymış gibi davrandı. Ağlamasını yangın sirenine , derisini buruş patatese benzetti. Çoğu zaman evden çıkarken bebeğini unuttu ve daha ilk günden kızının 2 gün hastaneye yatırılmasına neden oldu. Tüm bunlar olurken de zerre kadar vicdanı sızlamadı. Böyle bir karakteri okurken haliyle kitabı fırlatıp atasım geldi.


   Okuyan kimsenin Leah'ye acıyacağını ya da herhangi bir sempati kırıntısı dahi besleyeceğini zannetmiyorum. Olivia ve Caleb , bu cadının yanında melek kalır bence. 
   Karakterleri bir yana bırakacak olursak Tehlikeli Kızıl , ilk kitaptan çok çok daha güzeldi. İlk kitabın sonu beni şaşırtmamıştı ama bu sefer Tarryn başardı! Son sayfalarda ağzım açık kaldı. Çünkü Leah'nin anlatımıyla okusak da sakladığı pek çok sırrı bilmiyoruz. Sonunda ise yazar bombayı patlattı. 
   Bu kitabı serinin son kitabı Hırsız ile birlikte satın almanızı tavsiye ederim. Kitap biter bitmez Hırsız'a başlamak isteyeceksiniz...




Puanım : 5/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI