YORUM : Ejderin Arzusu - G.A.Aiken

      Nolwenn cadısı Talaith için hayat hiçbir zaman kolay olmamıştı. Bir tanrıça tarafından köleliğe zorlanmış, kocası tarafından hor görülmüştü. Ve yaşadığı köydeki herkes kendisinden korkuyordu. Tam hayatının daha kötü gidemeyeceğini düşündüğü sırada, onu öldürmeye niyetli kızgın bir kalabalık tarafından, yatağından sürüklenerek çıkartılmıştı. Kimsenin hesaba katmadığı şey ise, gümüş yeleli bir ejderhanın onu kurtarmaya karar vermesiydi.
      Kudretli Briec, gözleri Talaith'e değdiği anda kadının onun olacağını biliyordu. Ama Talaith'in sivri dilini hesaba katmamıştı. Niçin onun da kendisini istediği halde bunu bir türlü kabul etmediğini anlayamıyordu. Kim Briec'i istemezdi ki? O, Kudretli Briec'ti. Dişiler, geceyi kollarında geçirmek için kavga ederlerdi. Ama ona Lort Kibirli diye hitap etmekte inat eden bu ufak tefek kadın basit dünyasını altüst etmişti. Briec dikkatli hareket etmezse insan dişisi hakkında bilmediği sırlar tüm ırkına felaket getirebilirdi...
Orijinal Adı : About a Dragon
Goodreads Puanı : 4.25 (10,165 oylama)
Seri Sıralaması : Ejder (Dragon Kin) Serisi #2
Sayfa Sayısı : 439 sayfa 
Yayınevi : Ephesus Yayınları 
Etiket Fiyatı : 20 tl 
Serinin ilk kitabının yorumu için buraya tıklayın.

***
   Kudretli Briec ; savaşlarında en önde yer alan , gözü pek ,  ailesine bağlı ve ciddi bir gümüş ejderhadır. Gereksiz ayrıntılara takılmaz ve genelde çevresindekileri hor görür. Bu yüzden ailesi ve çevresindekiler tarafından 'kibirli' olarak nitelendirilir. Tabi kimse bu düşüncesini dile getiremez. Talaith, boyu Briec'in yarısı kadar olmasına rağmen , ondan korkmaz ve tanıştıkları ilk andan beri onu 'Kibirli Lord' diye çağırır. 

     Talaith , kendisini cadı olarak nitelendiren köylüler tarafından yakılmak istenir. Eli kolu bağlı törene götürülürken gümüş bir ejderha kalabalığı dağıtır ve Talaith'i kurtarır. Ejderhanın kendisine saldıracağını düşünen kadın , korkudan bayılmak üzeredir. Neyse ki Briec'in böyle bir planı yoktur. Korkudan beti bensiz atmış kadını sırtına alır ve kardeşinin mağarasına götürür. Mağaraya vardıkları andan itibaren hava durumu kötüye gider. Şiddetli fırtınalar kopar , günlerce yağmur yağar. Talaith ise Briec ve kardeşleri ile mağarada kapana kısılır. 
   Talait , ejderhalar ile geçirdiği zamanda çok eğlenir. Ne yazık ki bir gün onları terk etmesi ve doğduğu andan itibaren ona verilen görevi tamamlaması gerekmektedir. Bu görev yüzünden çölün ortasındaki ailesini terk etmiş ve tanımadığı bir adamla 16 sene evli kalmıştır. Kimseye sırrını söyleyemeyen kadını belirsiz bir gelecek bekler. Ya sevdikleri ile beraber kalacaktır ya da canı pahasına kendisine verilen görevi tamamlayacaktır. 



   Ejderin Arzusu serinin ikinci kitabı. İlk kitaba göre çok daha heyecanlı , hareketli ve akıcı. İlk kitapta yavaş yavaş tanıdığımız hanedanlığın çoğu üyesini bu kitapta yakından tanıma fırsatı buluyoruz. İlk kitapta iki karakter üzerine odaklanan seri ikinci kitapta daha kapsamlı hale geliyor. 
    Ejderin Arzusu'nun ana karakterlerini ilk kitaptakilerden daha çok sevdim. Çünkü Annwyl acımasız ve kaba biriydi , Fearghus da öyle olduğu için çift birbirini dengeliyordu. Briec'in çok daha sakin bir yapısı var. Talaith ise Annwyl'in yanında naif kalır. Bu yüzden ilk kitapta yaşanan o sert kavgaları göremedim. Şikayetçi miyim? Asla. Birbirine yumuşak tavırlarla yaklaşan çiftleri daha çok seviyorum. 
   Talaith'in sırrı kitaba renk katmış. Serinin ilk kitabında merak uyandıran bir öge yoktu. Bu yüzden okurken hep aynı şeyler tekrarlanıyor gibi gelebilir size. İkinci kitapta bol bol merak unsuru var. Kitabın akıcı olmasını sağlayan bu unsurlar zaten.
   Seri ilerledikçe karakterler ve olaylar gelişecek diye duydum. Bu ikinci kitapta da hissediliyor. Annwyl'in düşmanları artıyor , geçmişten gelen karakterler kitaba dahil oluyor. Kısacası seri ilerledikçe kitaplar güzelleşiyor. 
    Kardeşler arasındaki diyaloglar her zamanki gibi aşırı komikti. O aile kavgaları , birbirine laf atmalar , imalı sözler vs okurken beni eğlendirdi. İkinci kitapta bu tarz diyaloglar bol bol vardı çünkü ilk 100 sayfa tamamen Talaith ve ejder kardeşler etrafında dönüyor. 
    Seriye başlamayı düşünenler vakit kaybetmeden başlamalı!



Puanım : 4/5

2 yorum:

  1. Ejderhalar hakkında güzel bir seri, ben de Ejderin Arzusu'nu daha çok beğenmiştim. Ama Fearghus'u daha çok okumak isterdim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, ilk kitabın sonundaki novella yerine Fearghus olsaydı daha iyi olabilirdi :) Seri her kitabıyla daha da güzelleşiyor aslında :D

      Sil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI