YORUM : Ejderin Tutkusu - G.A.Aiken

     Hayatımı, kanatlarımı ve üstün güzelliğimi tehlikeye atarak, yalnızca sevdiklerim uğruna, bu acımasız Kuzey Elleri'ne girdim. Ama kıymetimi bildiler mi? Hayır. 'Yakışıklı Gwenvael, en iyimiz sensin, tüm ejderhaların en güzelisin' dediler mi? Hayır! Ailem asırlardan beri, doğuştan gelen ihtişamım ve alçak gönüllülüğümü bir türlü kabullenemedi. Fakat ben onlar için, tabii bir de cesur ve gözü pek olduğum için, bu toprakların en kötü kâbuslarına göğüs gereceğim.
Bu yüzden şu anda bir anlaşma yapmak üzere Kuzeylilerin Canavar dedikleri kişiyi bekliyorum. Bu kişi o kadar korkulan bir yaratıktır ki, en büyük savaşçılar bile adını fısıldayarak söyler. Ama ben, Dayanılmaz ve Cesur Gwenvael, karşımdaki bu korkunç kadını… ne? Ahh… Şey, Canavar denen yaratık, yani Dagmar Reinholdt… bir kadın mı yani?
Orijinal Adı : What A Dragon Should Know
Seri Sıralaması : Ejder (Dragon Kin) Serisi #3
Goodreads Puanı : 4.34 (9,421 oylama)
Sayfa Sayısı : 520 sayfa
Yayınevi : Ephesus Yayınları 
Etiket Fiyatı : 25 tl 
Serinin ilk kitabının yorumu için buraya tıklayın.
Serinin ikinci kitabının yorumu için buraya tıklayın.
***
   Dagmar , ailesi tarafından Canavar olarak adlandırılan bir Kuzeylidir. Her Kuzeyli gibi acımasız ve soğuktur. Onu ailesinden ayıran en büyük özellik ise zekasıdır. Zekası sayesinde babası üzerinden krallığı ustaca yönetir. Aslında lider olmak için doğmuştur ancak Kuzey'de kadınlar ikinci sınıf insan muamelesi gördüğü için tahta geçemez. Tahta 12 abisinden biri geçecektir ve o da kocasının sözünü dinleyen ve diplomatik ilişkilere karışmayan bir prenses olacaktır. Ta ki sınır kapısına kendini beğenmiş bir ejderha dayanana kadar. 
   Gwenvael , Annwyl'e yardım etmek adına Kuzey'in topraklarına kadar gelir. Kuzey'de şimşek ejderhaları olmasına rağmen gözü karadır. Korkması gereken tek bir kişi vardır : Canavar. Canavar'ın hikayelerini o kadar çok dinlemiştir ki onunla karşılaştığında şaşırır. İri yarı ve korkunç bir barbar beklerden karşısına minyon Dagmar çıkar. 
    Dagmar , kendisi için hazırlanmış gelecekten nefret etmektedir. Asla bir adama boyun eğmeyecektir. Bu nedenle Gwenvael'i kandırır ve ikisi birlikte Güney'e geri dönerler. Dagmar'ın elinde çok büyük bir bilgi vardır. Bu bilgiyi Annwyl'e acilen söylemesi gerekmektedir yoksa hem ejderhaları hem insanları içine alacak çok büyük bir savaş patlak verecektir...
  Kitap , serinin ilk iki kitabına göre çok daha fazla kan , aksiyon ve entrika içeriyordu. Seriye yavaş yavaş tanrılar da dahil oluyor. Bunun yanında Minotorlar , Sentorlar ve Şimşek Ejderhaları da vardı. Bu kadar karaktere yer verilince de Dagmar&Gwenvael kısımları azalıyor. Hele son 50 sayfada Dagmar&Gwenvael dışında tüm karakterlere yer vermiş yazar. Gwenvael seride en sevdiğim karakter olduğu için bu duruma üzüldüm.
  Savaş kısımları sizi heyecanlandırıyor. Kardeşler arasındaki diyaloglar güldürüyor. Bir bakmışsınız 100 sayfa birden okumuşsunuz , bayağı akıcı bir kitaptı. 
   Dagmar serideki en sevdiğim kadın karakter oldu. Talaith ve Annwyl'e göre daha zekiydi. Üstelik feminist düşüncelerini okurken de bayağı eğlendim. 
   Ama seriyi burada bırakmaya karar verdim. Çünkü yazar uzatmaya karar vermiş. Gerçi ilk 5 kitabı okusanız da seriyi tamamlamış gibi oluyorsunuz sanırım. Benim bırakma nedenim serideki karakterlerin birbirine benzemesiydi. Tüm erkek ve kadın karakterler birbirinin kopyası gibi. Hani , ilk iki kitabı okurken çok eğleniyorsunuz ama sonraki kitaplar ilk iki kitabın kopyası gibi. Karakterlerin isimleri değişiyor ama olaylara verdikleri tepkiler değişmiyor. Annwyl , Talaith'e benziyor. Briec ile Fearghus çok benzer karakterler. Tabi ki bire bir aynı değiller ama kitapları art arda okuyunca görüyorsunuz ki 'aşırı' benziyorlar. Seriye bayılmış olsam da tadında bırakacağım. 



Puanım : 4/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI