YORUM : Hissiz - Lemariz Müjde Albayrak

     Aşkın en derinden, inkâr edildiği yerden ortaya çıkışı! Kendilerini ve birbirlerine duyduğu aşkı çığlık çığlığa ve sessizce inkâr etseler de, aşkları ortalığı yakıp kavuruyor!
     Alexander, hissiz, acımasız, yakışıklı, güçlü ve zengin… Daha küçücük bir çocukken öğrendi bütün bu özelliklere sahip olabilmeyi. O hislerini acımasızca rafa kaldırmış, kendi sonuna doğru ilerliyordu. Ama bilmediği, her sonun bir başlangıca gebe olduğuydu. Heaven karşısına çıktığında bütün inançları ters yüz olurken, kendi sonu birdenbire başlangıcı olduğunda ne yapacağını elbette bilemezdi.
     Heaven; masum, saf ve kırılgan bir papatya… Cennetten gelen bu sessiz melek, tüm korkularını kendine zırh yaparak kökleri ile tutunduğu topraklarında, Alexander'ın fırtınasına karşı direnirken, bir aşk ateşi yakmak için geldiğinde asla tek bir yananının olmayacağını bilemezdi.Var olmadığını zannettiği kalbi boğulurcasına çırpınırken soluksuz kalarak tekrarladı: "Hissetmiyorum, hissetmiyorum, hissetmiyorum…"

Orijinal Adı : Hissiz 
Seri Sıralaması : 
Goodreads Puanı : 3.96 (26 oylama)
Yayınevi : Postiga Yayınları
Sayfa Sayısı : 488 sayfa
Etiket Fiyatı :  24 tl 

YORUM : Her Şeyi Allah'tan İste - Gazanfer Sanlıtop

    Nice kere, bir şey istersin verilmez; fakat hemencecik yahut bir zaman sonra ondan daha hayırlısı verilir, ondan hayırlısı verilmek üzere o verilmez, geciktirilir. Nice şeyler vardır ki sen istersin onu; fakat verilse zarar görürsün. Şu halde güzelliği sende kalacak şey istemelisin.
İstek, bir şeye karşı içten gelen yönelme duygusudur; arzudur, dilektir, rağbettir, meyletmektir. O duygunun gerçeğe dönüşmesini sözle ya da gönül diliyle belirlemektir. Ötesi elimizde değildir, Yüce Allah'a kalmıştır.
Mademki Yüce Allah her vesileyle "İsteyin!" diyor; bizlere düşen O'ndan istemek ve ümitle beklemektir.


Orijinal Adı : Her Şeyi Allah'tan İstemek
Seri Sıralaması : Aşkla Dokun Hayata 
Goodreads Puanı : ----
Sayfa Sayısı : 216 sayfa 
Yayınevi : Hayat Yayın Grubu 
Etiket Fiyatı : 15 tl 

YORUM : Hayvan Çiftliği - George Orwell

   İngiliz yazar George Orwell, ülkemizde daha çok Bin Dokuz Yüz Seksen Dört adlı kitabıyla tanınır. Hayvan Çiftliği, onun çağdaş klasikler arasına girmiş bir diğer çok ünlü eseridir. 1940'lardaki "reel sos­yalizm"in eleştirisi olan bu roman, dünya edebiyatında yergi türünün başyapıtlarından biri olarak kabul edilir.
    Hayvan Çiftliği'nin baş kişileri hayvanlardır. Bir çiftlikte yaşayan hayvanlar, kendilerini sömüren insanlara başkaldırıp çiftliğin yönetimini ele geçirir. Amaçları daha eşitlikçi bir topluluk oluşturmaktır. Aralarında en akıllı olan domuzlar, kısa sürede önder bir takım oluşturur; ama devrimi de yine onlar yolundan saptırır. Ne yazık ki insanlardan daha baskıcı, daha acımasız bir diktatörlük kurulmuştur artık. George Orwell, bu romanında tarihsel bir gerçeği eleştirmektedir. Romandaki önder domuzun, düpedüz Stalin'i simgelediği açıktır. Diğer kahramanlar gerçek kişileri çağrıştırmasalar da, bir diktatörlük ortamında olabilecek kişilerdir.
   Altbaşlığı Bir Peri Masalı olan Hayvan Çiftliği, bir masal anlatımıyla yazılmıştır; ama küçükleri eğlendirecek bir peri masalı değil, çarpıcı bir politik taşlamadır.

Orijinal Adı : Animal Farm 
Seri Sıralaması : Herhangi bir seriye ait değil. 
Goodreads Puanı : 3.81 (1,509,731 oylama)
Sayfa Sayısı : 160 sayfa
Yayınevi : Can Yayınları 
Etiket Fiyatı :  15 tl 

YORUM : Aşk-ı Leyla - Barış Cem Kaya

   Yüzyıllardır 'Leyla' ile Simgelenen Aşk, 'Aşk-ı Leyla'da Yeniden Dile Geliyor.
Ne çok konuşuldu, ne çok yazıldı, ne çok yıpratıldı aşk. Kırdı dallarını heva ve hevesler. Temizlendi şairler aşkla. Arındı kalp taşıyanlar aşkın bağrında. Sultanlar taçlandı. Esirler sıyrıldı prangalardan. Varlık, varlık kazandı. Yokluk borçlandı aşka.
   Yeryüzünde tanımı en çok yapıldığı sanılan kavram aşk… Ama aşkın bir tarifi yok. Tarifine hacet de yok. Bütün tarifler aşk sayesindedir.
Artan ama azalmayan bir kavramdır aşk. Azalmak, 'çok'tan geriye kalandır. Bir tarife sıkıştırılmış olan aşk değil, ancak 'aşktan'dır.
Aşk sayesindedir…
Orijinal Adı : Aşk-ı Leyla
Seri Sıralaması : Aşkla Dokun Hayata
Goodreads Puanı : ----
Sayfa Sayısı : 216 sayfa
Yayınevi : Hayat Yayın Grubu 
Etiket Fiyatı : 15 tl 

YORUM : Epic - Conor Kostick

    Bundan nesiller önce Yeni Dünya gezegeninde şiddet yasaklanmıştır. Toplumun yönetimi ve anlaşmazlıkların çözümü, bir fantezi bilgisayar oyunu olan Epic üzerinden gerçekleştirilmektedir.
    Yeni Dünya gezegeninde Epic yalnızca bir bilgisayar oyunu değil, bir ölüm kalım meselesidir. Oyunda kaybedersen herşeyini kaybedersin ama eğer kazanırsan dünya senin ganimetindir.
Ailesine yapılan haksızlığın öcünü almaya karar veren Erik oyunun kurallarını altüst etme cüretini gösterince arkadaşlarıyla birlikte kendini güce tapan, amansız bir dünyanın içinde bulur. Artık karşılarında, olabilecek en tehlikeli rakip, oyunun en büyük ustası Komite vardır. Eğer Erik ve arkadaşları bu oyunu kazanırlarsa, Komite'nin Yeni Dünya üzerindeki hâkimiyetini yıkma şansını elde edeceklerdir.
 Peki ya kaybederlerse...

Orijinal Adı : Epic 
Seri Sıralaması : Epic Serisi #1
Goodreads Puanı : 3.94 (4,229 oylama)
Yayınevi : Dünya Ağacı Yayınları
Sayfa Sayısı : 384 sayfa 
Etiket Fiyatı : 20 tl
BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI