YORUM : Sisli Dağların Ötesinde - Karen Marie Moning

Ona sahip olmak için her şeyini, hatta ruhunu vermeye hazırdı…
Baştan çıkarıcı bir İskoç lordu…
O, savaş meydanındaki ve yatak odasındaki meziyetlerinden dolayı bütün krallıkta Hawk olarak bilinirdi. Hiçbir kadın onun dokunuşuna karşı koyamazdı ama içlerinden biri bile onun kalbine ulaşamamıştı – ta ki intikam peşindeki bir peri tarafından günümüz Seattle’ından Ortaçağ’ın İskoçya’sına getirilen Adrienne de Simone’a kadar. Ait olmadığı bir yüzyıla hapsolan, fazlasıyla cesur, çok konuşan bu kadın bir 16. yüzyıl çapkını için gerçek bir sınavdı. Hawk ile evliliğe zorlanan Adrienne, onu kendisinden uzak tutacağına yemin etmişti ancak yakışıklı lordun tatlı baştan çıkarışı yeminini bozmasına sebep olacaktı.
Zamanda tutsak olmuş bir yabancı…
Adrienne’in kusursuz dudaklarında zampara lord için kusursuz bir ‘hayır’ cevabı vardı ama Hawk, ona adını tutkuyla söyleteceğine ve onu arzuyla yalvartacağına dair ant içmişti. Ne farklı zamanlardan gelmeleri ne de aralarındaki mesafe onun aşkını kazanmasına mani olacaktı. Adrienne tutkulu kalbinin telkinlerine uymak konusunda tereddüt etse de tüm çekinceleri Hawk’ın kararlılığı karşısında eriyip gidecekti…
Orijinal Adı : Beyond the Highland Mist
Seri Sıralaması : İskoçyalı (Highlander) Serisi #1
Goodreads Puanı : 4.00 (50,180 oylama)
Sayfa Sayısı : 400 sayfa
Yayınevi : Epsilon Yayınevi 
Etiket Fiyatı : 20 tl 
***
  Adrienne , yetimhanede büyümüş biridir. Annesini de babasını da tanımaz. Yoksullukla geçen gençliğinin aksine bir gün şans onun yüzüne de güler. Milyon yılda gerçekleşecek bir aşk yaşar. New Orleans'ın en zengin,en yakışıklı erkeği Eberhard ona deliler gibi aşık olur. Adrienne , bir peri masalında gibi yaşamaya başlar. Para , lüks , partiler...
  Ama gerçek hayat peri masallarındaki gibi değildir. Adrienne , o çok sevdiği adamın onu ne için yanında tuttuğunu gizli bir konuşmaya kulak misafiri olarak öğrenir. Bu andan sonra hayatı alt üst olur. Eşyalarını toplayarak evi terk eder. Ne yazık ki Eberhard'dan kaçması o kadar kolay değildir. 
  Eberhard , Adrienne'nin izini bulur. Adrienne'ın önünde tek bir seçenek vardır. Kendisini öldürmeden Eberhard'ı öldürmek. Böylece herkesten kaçmasına sebep olacak o şeyi yapar. 
  Eberhard'ın paralarını da alarak kimsenin onu tanımadığı bir eve taşınır. Kedisi Moonshadow ile oturma odasında otururken imkansız bir olay gerçekleşir : Zamanda yolculuk. 
   Eğer bu bir kabus ya da gerçekçi bir rüya değilse İskoçya'daydı , tarih 1513'tü ve kesinlikle evlenmek üzereydi.
   Hawk , tüm ülkede cinsel yetenekleri ile ünlenmiştir. Kadınlar onun peşinden koşarken erkekler ondan nefret ederler.  Öyle ki onu kıskanan İskoçya kralı  James , çirkin ve deli bir kadın ile onu zorla evlendirme kararı alır. Hawk'ın klanını korumak adına bu karara uymaktan başka şansı yoktur.   
Seri 8 kitaptan oluşuyor. Ülkemizde sadece ilk üçü yayınlandı.

  Kitap hakkındaki düşüncelerime gelecek olursak ; bir kere konusu mükemmel! Sizi bilmem ama ben zaman yolculuklarının olduğu kitaplara bayılıyorum. Ne yazık ki yazarın o kısımları çok iyi yazamadığını düşünüyorum. Karakterimiz 1997 yılından taa 1500'lere ışınlanıyor ama ne dil ne yaşayış biçimi bakımından sıkıntı yaşıyor. Sanki yıllardır Ortaçağ'da yaşamış gibi şıp diye uyum sağladı. Bir kere Amerikan aksanından eski İskoç aksanına başarılı bir şekilde nasıl geçiş yaptı? O elbiselere nasıl alıştı? 
  Bir diğer rahatsız olduğum konu ise ilk 20 sayfada olayların aşırı hızlı anlatılması. Sanki bu serinin ilk kitabı değilmiş , daha önce bir kitap daha varmış da yazar ilk 20 sayfada bize o kitabın özetini yapmış gibi. Karakterleri tanıtabilmek adına çok hızlı bir giriş yapılmış. Neyse ki sonraki sayfalar normal bir düzende yazılmış. 
   Karakterlere ise ba-yıl-dım! Bir kere çoğu tarihi aşk hikayesinde olan kadın kovalar-erkek kaçar durumu yok. Bu kitapta Hawk , Adrienne'yı kendine aşık etmeye çalışıyor. Adrienne sürekli Hawk'ı reddetse dahi Hawk , kızımızın peşini bırakmıyor. Diğer tarihi aşk romanlarında adamların kitabın son sayfasına kadar aşkını dile getirmemesine sinir olurdum. Bu yüzden Sisli Dağların Ötesinde , karakter ilişkileri bakımından bir adım önde benim için. 
   Sisli Dağların Ötesinde , yazarın yazdığı ilk kitaplarından olduğu için birçok eksiği var. Gerek anlatım biçimi olsun gerek olaylar olsun. Yine de kitap kendini 2 günde okuttu bana. Ayrıca kitapta Ateş serisinde kullanılan birçok kelimeye de rastladım. Tabi , İskoçyalı serisi asla bir Ateş serisi olamaz :) Bu seriye başlayarak yazarımızın kendini ne kadar geliştirdiğini de görmüş oldum aslında. 

   Özet olarak ; sürekli kadının erkeğin peşinde koştuğu tarihi aşk romanlarından sıkıldıysanız , içinde bir tutam fantastik ögeler barındıran bir kitap arıyorsanız Sisli Dağların Ötesinde tam size göre. Ateş serisini daha önce okuduysanız uyarayım İskoçyalı serisi onun kadar güzel değil. (Hangi seri ondan daha güzel olabilir ki?)

Dipnot : Ateş serisi , Karen Marie Moning tarafından yazılmış bir seridir. Başlangıçta 5 kitapta bitirmeyi planlayan yazar okurların istekleri üzerine devam kitaplarını yazmaya başlamıştır. 



Puanım : 4/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI