YORUM : Eleanor&Park - Rainbow Rowell

Eleanor
Kızıl saçlar, tuhaf giysiler. Park başını çevirene kadar onun arkasında duran; o uyanana kadar yanında uzanan; diğer herkesi daha soluk, daha sıradan ve yetersiz gösteren… Eleanor.
Park
Bir şarkıyı ona dinletmeden Eleanor'un seveceğini bilen; o sonunu anlatmadan esprilerine gülen; göğsünde, tam boğazının altında, Eleanor'u ona verdiği sözleri tutmaya itecek bir yere sahip olan… Park. İlk aşkın sonsuza dek sürmeyeceğini bilecek kadar zeki ama bunu deneyecek kadar cesur ve umutsuz, on altı yaşındaki iki talihsiz âşığın bir okul yılı boyunca süren hikâyesi. Eleanor, Park'la karşılaştığında siz de ilk aşkınızı ve nasıl da büyülendiğinizi hatırlayacaksınız...
Orijinal Adı : Eleanor&Park
Seri Sıralaması : Herhangi bir seriye ait değildir.
Goodreads Puanı : 4.13 (464,643 oylama)
Sayfa Sayısı : 360 sayfa
Yayınevi : Pegasus Yayınları
Etiket Fiyatı : 32,50 tl
***
   Eleanor , sorunlu bir ailede 4 kardeşi ile yaşamaktadır.Anne babası o küçükken ayrılmışlardır. Babaları yeni bir aileye sahiptir ve çocukları ile ilgili görünmesine rağmen aslında çocukları onun umurlarında değildir. Annesi ise yeni bir evlilik yapmıştır. Üvey babası Richie , Eleanor'u evden atmıştır ve bu duruma annesi sesini çıkarmamıştır. 1 yıl sonra geri döndüğünde ise Eleanor , üvey babasına karşı çıkmaması gerektiğini öğrenmiştir. 
   Eleanor'un aksine Park , düzenli bir aile yapısına sahiptir. Annesi ile babası birbirlerini deli gibi sevmektedir ve kardeşi ile de çok iyi anlaşmaktadır. Park sessiz sakin biri olmasına rağmen okulun en popüler kızı Tina ona aşıktır. Hatta bir süre birlikte olmuşlardır. 
  Eleanor , Tina'nın tam aksidir. Erkek kıyafetleri giyen , kabarık turuncu saçlara sahip , balık etli bir kızdır. Yüzü ve omuzları tamamen çillerle kaplıdır. Yine de bu Park'ın ona aşık olmasına engel değildir. Ancak Eleanor ve Park için bir gelecekten söz edilebilir mi ? 
  Kitap güzeldi ve bayağı akıcıydı. İlk 100 sayfada neredeyse hiç olay yoktu ama su gibi akıp geçti. Yazarın müthiş bir kalemi var. Diğer yazarlardan çok farklı bir tarzı var. Birazcık John Green'i andırıyor. Bilmiyorum belki de kurgu Green'in kitaplarına benzediği için böyle düşünmüş olabilirim. 
   Akıcı olmasını sağlayan en büyük etken karakterler bence. Eleanor'a son sayfalarda uyuz olsam da tüm karakterleri sevdim diyebilirim. Karakterler çok gerçekçiydi , eminim gerçek hayatta mutlaka onlara benzer insanlar karşınıza çıkmıştır. Karakterleri sevdikten sonra kitabın gerisi geliyor zaten. 
   Eleanor ve Park arasındaki ilişki kitaplarda kolayca bulamayacağınız türden. Benim için aşırı masumdu. Birbirlerinin saçlarından çektiler , ellerini tutmaya çekindiler. Kitabı farklı kılan etkenlerden biri de buydu.   Masum bir aşk arıyorsanız Eleanor ve Park tam sizlik! 
   Kitabın ilk sayfalarında olay olmasa da son sayfalarda aksiyon ağırlıklıydı. Eleanor ve Park'ın sonunu merak ederek okuyorsunuz. Ne yazık ki belirli bir son beklemeyin. Kitabın sonu belirsiz bitiyor. Sanırım yazar sonunu bizim belirlememizi istemiş. Belirsiz sonları seviyorsanız hoşunuza gider. Ben belirsiz sonlardan hoşlanmadığım için bir yıldız kırdım kitaptan. Yazarın kitabı bitiriş tarzı beni hayal kırıklığına uğrattı. 


Puanım : 4/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI