Yorum : Masumiyetin İçin Savaş - Tess Gerritsen

                                                          Resmi büyütmeniz yeterli :)

Türü : Gerilim,Aşk,Korku
Sayfa sayısı : 361
Çevirmen : E.Özlem Gültekin 



  Miranda Wood kendi halinde bir çalışan iken patronu Richard Tremain'dan hoşlanmaya başlar ve böylece yasak ilişkileri başlar. Yasak dedim çünkü Richard evli ve 2 çocuk sahibidir.
  İlişkileri boyunca Miranda , Richard'ın gerçek yüzünü görür. Aslında aşık olduğu adam insanları kullanan ve bencil biridir. İlişkisini bitirmeye çalışır ancak Richard bunu istememektedir. Sürekli telefon eder ve evine gelmeye çalışır. Miranda evinden kaçarcasına uzaklaşır ve bir süre yürüyüş yapar ancak eve geri döndüğünde onu kötü bir sürpriz karşılar. Richard onun yatağında çıplak ve ölü bir halde uzanmaktadır. Cinayet silahı ise Miranda'nın mutfak bıçağından başka bir şey değildir! Böylece Miranda'nın masumiyetini kanıtlama çabası başlar. 


  Kitabı şu tek kelimeyle özetleyebilirim ; HARİKA! Tess Gerritsen'nın kalemi o kadar akıcı ki ilk sayfalardan kitap kendini okutuyor , ortalara doğru olaylar hızlanıyor ve sonu sizi şaşırtıyor. 361 sayfanın nasıl geçtiğini anlayamadım bile :) Diğer Tess kitaplarından hiçbir eksiği yok.

  Şunu da eklemek istiyorum kitapta , diğer Tess kitaplarına göre aşk daha ön plandaydı. Bu gerilimi azaltmamış aksine kitaba daha farklı bir hava katmış. 

  Spoiler İçerir !

  Chase Tremain'nın (Richard'ın kardeşi) Miranda'nın masumiyetine bir türlü inanmaması sinirimi bozdu :/ Gerçi adamın da kendine göre haklı nedenleri vardı. Neyse, sonundaki o tekne sahnesinde kalbimi çaldı <3
  Birde bazı şeyler kitabın sonunda açıklığa kavuşamadı. Çok önemli ayrıntılar değildi ama okuyucunun dikkatini çekebilecek türdendi. Örneğin : Annie neden Miranda'yı öldürmeye çalıştı ? Kendisi Miranda'nın Richard'ın kurbanlarından biri olduğu kabul ediyor daha sonra ise tüm o yaptıkları ... Bana Miranda'yı aslında kıskandığını düşündürdü.

 Spoiler Bitti !

 Alıntılar : 

 "Masumiyet.Yumuşaklık. Ona baktığında gördüğü şey bunlardı.Ne kadar da güzel bir maskesi , ne kadar saf ve mükemmel bir görünümü vardı. 
  Erkek kardeşimin metresi , diye düşündü ani bir idrakla.
  Erkek kardeşimin katili."

 "Chase. Bunu birisi daha önceden söylemişti.O sesi , bu ismin telaffuzuyla eşleştirmek için , hatırlamaya çalıştı.
    O hatıra kafasına bir yumruk gibi indi.İsmi zikreden Richard'dı. Erkek kardeşimi yıllardır görmedim.Babam öldüğünde aramız açılmıştı. Zaten Chase her zaman ailenin sorunlu çocuğuydu... "

 "Miranda hayretler içinde, birdenbire büyülü bir şekilde havaya kaldırıldığını fark etti. Her ne kadar öfkelenmiş olsa da kucakta taşınmanın , her ne kadar bunu yapan Chase Tremain olsa da tutulmanın iyi bir duygu olduğunu itiraf etmeliydi. Havada yüzüyordu , tüy kadar hafifti ve karanlıklar arasından doğmuştu.Ani bir evhamla , nereye gittiklerini merak etti.
  "Bu kadarı yeter," diye itiraz etti. "Beni aşağı indir."
  "Birkaç adım daha."
  "Umarım fıtığın olur."
  "Lanet olası şekilde kımıldanmaya devam edersen olacak." "

 Verdiğim puan : Her şeye rağmen kitap 5 puanı hak ediyor :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI