Bir Hayal Kırıklığı : Shiritsu Bakaleya Kouko



    Evet,böyle bir başlık bu yazıyı okumanızı sağlar mı bilemeyeceğim ancak izlemeye başlamadan önce kısa bir göz atmakta fayda var. Çünkü benim gibi büyük umutlarla başlayıp asık bir suratla bitirebilirsiniz. 
Konu : Bir gün Bakada lisesinin aptal,suçlu ve serseri erkekleri ve Daiichi Catteleya Akademisi'nin şık , güzel ve varlıklı kızları Bakareya Lisesi'ni oluşturmak üzere birleşirler.Olaylar da bunun üzerine başlar...

  Öncelikle neden sevmediğim kısmında başlayalım. (SPOİLER İÇERİR!)

1- Dizi 30 dk olmasına rağmen en az 10 dk'sının dövüş sahnelerine harcanması. Haa , sakın aksiyon kısmına aldanıp izlemeyi düşünmeyin çünkü Cüneyt Arkın'ın havada parende atarken bir yandan da mangal yapması bile daha gerçekçi olur bu dövüşlerden. Yanağına vurduktan sonra 'dıkşın' diyen arka sese gülsem mi ağlasam mı bilemedim :( Üstelik dövüşten sonra ki makyajları da berbat yapılmış :(


2 - Tatsuya'nın surat ifadesi. İlk başlarda aşırı tatlı gelip 'Kawaii!' diye gezinsem bile evin içinde sonradan fark ettim ki bu çocukta başka surat ifadesi yok. İşte o meşhur küçük Emrah bakışları : 


3- Catteleya Şubesin'den gelen kızlarımızın soğuk nevale olması. Ağızlarına 'Gokugenyoo' kelimesini  takmaları  birde bacak büküp selam verişleri öldürdü beni. Üstelik kibar gibi görünüp Bakaleya lisesi erkeklerini hiç düşünmemeleri sonra da kavga ettikleri zaman birbirlerine attıkları o bakışlar -.- Hiç onlarda suç yok zaten. Melek onlar , melek.



4 - Diziye aşk dizisi diye başladım ama umduğum gibi gelişmedi olaylar. Tetsuya ve Haruka arasında bir şeyler yaşansa bile aşk düzeyine çıkamadı bu. Filminde bile aşk üçüncü plandaydı.


Şimdi de dizinin kötü olduğunu bildiğim halde izlemeye devam etme nedenlerime geçelim :)

1- Dostluğu sade ve komik bir şekilde aktarması. Kavga etseler , yenilseler yenseler , taraf değiştirseler bile birbirlerinin arkasını kollamaya devam ettiler. Kısaca zor anlarında hepsi bir aradaydı.



2 - Bakaleya'nın serseri gibi bir anlamı var ve oyuncular gerçekten haklarını vererek oynadılar.(Sadece erkek kısım için konuşuyorum.) Yani , zorla "kötü çocuk" olmaya çalışmadılar , bu konuda çok doğal bir oyunculukları vardı :)


3- Shohei-san. Dövüşlerden -diğer arkadaşlarına fark ettirmeden- kaçması beni kelimenin tam anlamıyla öldürdü :D Bir insan bu kadar mı yaratıcı olur kaçma konusunda ? 



Neyse ki en muhteşem yerde turnayı gözünden vurdu :D Tabi yanlışlıkla ..




       
















                                                            






İşte Shohei-chan dan komik bir sahne daha :)









NOT : Psikopat yan karakterler de radarıma girmedi değil <3


Böyle güzel bir konuyu olayların gelişme yönü ve diyaloglarla harcadıklarını düşünüyorum. Kore versiyonunu çekseler kimin oynayacaklarına fanlar karar vermişler ancak çekileceğini düşünmüyorum.(Bu arada Exotic'ler karar vermiş herhalde , Tatsuya Kai  , Tetsuya Kris falan :D ) Oyuncuların  bu kadar ünlü müzik gruplarında olmaları bile Japonya'da tutulmasını sağlamadı, Kore'de hiç tutulmaz. Yine de izleyecek diziniz yoksa ilk birkaç bölümünü izlemek zamanın geçmesini sağlayabilir :) Matanee ~

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI