Yorum : Zifiri Karanlık , Yıldızsız Gece - Stephen King



1922 : Her insanın içinde başka birinin, bir yabancının olduğuna inanıyorum..." diye yazıyor Wilfred James, dört zifiri karanlık hikâyenin ilki olan 1922'yi oluşturan itirafnamesinin ilk sayfalarında. James'e göre bu yabancı, karısı Arlette babasından kalan araziyi satmayı teklif ettiğinde ortaya çıkıyor ve korkunç bir cinayet ve delilik sürecini tetikliyor.

   1922 hikayelerin en uzunu ve en korkuncuydu. Stephen King'in muhteşem anlatımıyla her şey teker teker gözümde canlandı. Konuyla ilgili en ufak bir şeye değinmek istemiyorum çünkü en ufak bir spoiler bile hikayeyi çözümlemenize neden olabilir. 
   Hikayelerin genel olarak amacı her insanın içinde başka bir kişinin daha yattığını ve ufak bir olaydan sonra artık o kişinin uyandığını , sizi ele geçirmeye başladığını okuyucuya anlatmak. Kesinlikle , harika bir öyküydü. 


 ◊


Koca Şoför :  "Koca Şoför"de, polisiye roman yazarı Tess, bir imza gününün ardından evine dönerken yolda bir yabancıyla karşılaşıyor. Tecavüze uğrayıp ölüme terk edilen Tess intikam planları yaparken bir başka yabancıyla karşılaşıyor : İçindekiyle.

  Benim en beğendiğim hikaye Koca Şoför idi. Kendi halinde yaşayan bir yazar , imza günü dönüşü hiç tanımadığı bir adam tarafından tecavüze uğruyor. Üstelik adam sadece tecavüz etmekle kalmayıp birde Tess'i dövüyor ve bir lağım borusunun içine ölmesi için bırakıyor. Tess ise o an iki parçaya ayrılıyor. Eski Tess ve Yeni Tess.
  Koca Şoför sadece bir korku hikayesi değil aynı zamanda içinde az da olsa polisiye/gizem vardı. Koca Şoför'e bir kitap yazabileceğini düşünüyorum çünkü sonu o kadar güzel bitti ki. Tüm olaylar çözüldü , kafamdaki soru işaretleri birer birer eksildi.



 ◊


Adil Uzatma : Adil Uzatma, hikâyelerin en kısası, muhtemelen aynı zamanda en iğrenci ve kesinlikle en komiği. Şeytanla anlaşma yapmak. Dave Streeter'ı ölümcül hastalığından kurtarmakla kalmıyor, hayatı boyunca ruhunda biriken ıstırabı fazlasıyla dindiriyor.

  Adil Uzatma kesinlikle hikayelerin en komiğiydi. Okurken korkmadığım aksine hayretler içinde kaldığım bir hikaye. Her zaman Şeytan'ı korkunç biri olarak biliriz , değil mi ? İşte bu hikaye onu yaşlı bir ticaret adamı olarak gösteriyor. İnsanlardan bir şeyler istiyor ve karşılığında 'adil' bir şekilde ödüllendiriyor. Bizde şeytanla anlaşma yapan Dave'in hayatının nasıl değiştiğini okuyoruz bu hikayede.
  Sonu çok açık uçlu bitti , Stephen Amca ?! Devamı nerede bunun ? :)


 ◊


İyi Bir Evlilik :  Darcy Anderson , yirmi yıldan fazla bir süredir evli olduğu kocası seyahatteyken, pil aramak için garaja gidiyor. Ayağı tezgâhın altındaki kutuya takılınca kocasının içindeki yabancıyı keşfediyor. Tüyleri diken diken eden korkunç bir keşif ve sona eren "İyi Bir Evlilik."

  27 yıl boyunca aynı yastığa baş koyduğunuz birini ne kadar iyi tanırsınız ? Darcy'nin eşi Bob bir para koleksiyoncusu. Bu yüzden sürekli seyahat etmek zorunda. Yine böyle bir seyahat sırasında Darcy garajda görmemesi gereken bir şey görüyor. Garajda bulduğu şey hiç tanımadığı Diğer Bob. 
  Kadının yerine kendimi koyduğum koyduğum zaman düşüncelerimizin çok güzel uyuştuğunu fark ettim. Ben olsam bende aynısını yapardım. Yazar karakterlerinin düşüncelerini öyle güzel anlatıyor ki zaten kendinizi karakterin yerine koymamanız imkansız. 


Verdiğim Puan : 5/5 (Tabi ki :D)



1 yorum:

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI