YORUM : İhanet Altını - Philip Reeve


 
      Dev kent Anchorage, devasa demir paletleri üstünde Buz Diyarı boyunca Ölü Kıta’ya doğru sessizce ilerliyordu. Kurşunlarla delik deşik bir halde, başıboş sürüklenen bir havagemisinin umutsuz iki pilotu Tom ve Hester için bir sığınak olabilir miydi? Sokaklarında hayaletlerin ve deliliğin kol gezdiği bu tuhaf kent, tehlike ve karışıklıklarla dolu bir ateş fırtınasına doğru sürüklenmekteydi…


Sayfa Sayısı : 366
Seri Sıralaması : Yürüyen Kentler #2
Goodreads Puanı : 4.07
Etiket Fiyatı : 18 tl
Yayınevi : On8 Kitap

***
Serinin ilk kitabının yorumu için buraya tıklayın.

    Şunu belirtmeliyim ki serinin ilk kitabı güzeldi  , İhanet Altını ise muhteşem. İlk kitapla kıyaslayacak olursak çok daha fazla olay oluyor ve ilk kitaptaki karakterlere göre daha fazla kişi yer alıyor. İlk kitap -Yürüyen Kentler- daha karamsar bir ortamda geçiyor ve okuyucu Mobillik hakkında fazla bilgi sahibi değil. İhanet Altın'ın da yazar , çok daha fazla bilgi paylaşıyor bizimle. Sonu bile harikaydı! 
    
Hester

 Sevmediğim tek bir yanı vardı sanırım. Ana karakterlerimizin davranışlarındaki değişiklikler. Yani bunu yapmaz dediğim Hester bile öyle bir şey yaptı ki şaşıp kaldım. Belki de bu yüzden daha çok sevdim ikinci kitabı..İlk kitapta çocuk okuyuculara yönelik atmosfer değişiyor. Yazar , yetişkinlere göre yazmaya karar vermiş ikinci kitapta sanırım. Böylesi daha iyi olmuş. 

not : On8'in sitesinde kitabın kurgusu hakkında bilgiler bulabileceğiniz için olaylara değinmedim. Ancak baştan belirtmeliyim ki ilk kitabı okumayanlar için kitabın arka kapağında yazanlar spoiler içerebilir! 


Puanım : 5/5


2 yorum:

  1. Merhaba! Minlendin. Yaparsan sevinirim. http://bintatliyil.blogspot.com.tr/2014/10/mim-biraz-muzik-biraz-ben.html

    YanıtlaSil
  2. Harika bir mim , uzun zamandır dinlediğim müzikler hakkında yayın paylaşamıyordum :) En kısa zamanda yazarım ^^

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI