YORUM : Hırsız - Tarryn Fisher

Kendime Not
Aşk sabırlıdır; aşk naziktir.
Aşk övünmez ya da büyük konuşmaz.
Aşkta kibir yoktur;
Asla kaba, yavan ya da uygunsuz, bencil değildir.
Kolay kolay sinirlenmez.
Aşk yanlışların çetelesini tutmaz.
Aşk güvenir, umut eder ve ne olursa olsun katlanır.
Aşk asla eskimez.
Onun için savaşacağım.

     Caleb Drake, ilk aşkını asla unutmadı. Evlendiği zaman da. O evlendiğinde de. Hayat birdenbire dönüp dolaşıp aynı noktaya gelince Caleb'ın, soğuk ve çekici Olivia Kaspen'ı geri kazanmak için ne kadar ileri gidebileceğine karar vermesi gerekir. Ama hayatta her hareketin bir sonucu vardır ve çok yakında Caleb, bazen aşkın katlanılmaz bir bedelle geldiğini öğrenecektir.

Orijinal Adı : Thief
Seri Sıralaması : Beni Yalanlarımla Sev (Love Me with Lies) #3
Goodreads Puanı : 4.45 (20,733 oylama)
Sayfa Sayısı : 312 sayfa 
Yayınevi : Aspendos Yayınevi
Etiket Fiyatı : 18 tl
Serinin ilk kitabının yorumu için buraya tıklayın.
Serinin ikinci kitabının yorumu için buraya tıklayın.



***
[Yorum, serinin ilk iki kitabını okumayanlar için spoiler içerir!]
    Caleb , sonunda Leah'ın gerçek yüzünü görmüş ve ondan boşanmıştır. Şimdi kırık kalbini onarması gerekmektedir. Hayatı boyunca aşık olduğu tek kadın olan Olivia ile arasındaki duvarları yıkmalı ve ona gerçekten ne hissettiğini söylemelidir. Ancak Olivia , Noah isminde yakışıklı bir Yahudi ile evlenmiştir ve Caleb'e karşı hissettiklerini unutmaya çalışmaktadır. 
    Caleb , tüm bu engellere rağmen Olivia ile konuşmaya başlar. Olivia'nın başına gelen birkaç olay ikilinin yakınlaşmasını sağlar. Ne yazık ki Leah'ın dur durak bilmez nefreti ve kini yüzünden bir süre daha ayrı düşerler. Peki , tüm bu sırlar ortaya çıktığında birbirlerini affedebilecekler midir ? 
    10 yıldır kader onların birleşmesine bir türlü izin vermemiştir. Caleb nihayet doğru zamanın geldiğini hisseder. Ya Olivia için savaşmaya devam edecektir ya da Olivia'nın mutluluğu için onu Noah ile bıracaktır. 
[Spoiler bitti!]

    Kitap güzeldi ama serinin ilk kitabını daha çok sevmiştim. Bunun başlıca nedeni; son kitap olan Hırsız'da karakterlerin tüm kirli çamaşırlarını biliyor oluşum. Yani , ilk iki kitapta Leah'ın , Olivia'nın tüm sırlarını öğreniyoruz. Hırsız'da ise yazar , yaptıklarını bize bir kez daha hatırlatıyor. Merak edilecek yeni bir sır yoktu yani. Tüm kitap boyunca acaba Caleb ile Olivia birlikte olacaklar mı yoksa sonsuza kadar ayrı mı kalacaklar sorusunun cevabını merak ediyorsunuz. Bu da bir süre sonra sıktı beni.
   Şimdi canımı sıkan başka bir konudan daha bahsedeceğim ancak spoiler olacağı için okuyup okumamak size kalmış.
   Estella'nın gerçek babası kim? Leah ikinci kitapta babası sen değilsin demişti Caleb'e , Hırsız'da sensin diyor. Sonra tekrar sen değilsin diyor. Sonra babalık testi yaptırıyorlar ve babası başka biri çıkıyor. Sonra avukat arıyor "babası sensin Caleb, testler karışmış" diyor. Bu sırada Leah , "babası sendin ama senden intikam almak için değilsin dedim" diyor. Yani böyle saçma bir olay örgüsü mü olur! Okurken sürekli gözlerimi devirdim , Yeşilçam klişeleri gibiydi. Caleb'in de sürekli 'Bana benziyor , babası ben olsaydım keşke' lafları beni ölüp ölüp diriltti. 
   Kitapta zaman geçişleri arasında ufak sıkıntılar vardı. Onun dışında pek kafama takılan kötü bir tarafı yok kitabın. Bir serinin sonuna yakışır bir kitap yazmış yazar. Kitabın sonu ise ekstra güzeldi. 
   Bol entrikalı , yalan dolanlı , sizi sinir edecek -iyi manada- bir seri arıyorsanız Love Me with Lies tam size göre demektir! Karakterleri bir sayfada severken diğer sayfada boğmak istiyorsunuz. Olivia'nın geçmişini öğrenirken sinirden kitabı fırlatasınız geliyor ama üç kitabın sonunda da sizi rahatlatan bir şeyler oluyor. Kısacası , okuyun! Benim favori 'yeni yetişkin' serilerim arasında yerini aldı :)




Puanım : 4/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI