KVBT 12. Tur 1. Gün : Kader Kitabı | Yorum + Çekiliş

   Simon Watson, ailesinden kalma sahil evinde yaşayan bir kütüphanecidir. Annesi, o henüz yedi yaşındayken hayatını kaybetmiş, babası da annesinin ölümünden bir süre sonra ölmüştür. Kız kardeşi Enola ise annesi gibi tarot okuyuculuğu yapmak için ağabeyini terk etmiştir.
   Gelgelelim, genç adamın hayatı Martin adında yaşlı bir kütüphanecinin gönderdiği, elyazması eski bir kitapla değişir. İki yüz yıl önce gezici bir sirkin sahibi olan Peabody adlı bir adamın izlenimlerini barındıran bu kitabın içinde Simon'ın büyükannesinin ismi geçmektedir.
   Simon kitapta yer alan isimlerin ve onların akıbetinin peşine düşerek ailesindeki kadınların aynı lanetli sonu paylaştığını fark eder. Kız kardeşinin de tehlikede olduğu korkusuna kapılan Simon, ailesinin kaderine işleyen bu laneti ortadan kaldırmanın yolunu bulabilecek midir?
Orijinal Adı : The Book of Speculation
Seri Sıralaması : Herhangi bir seriye ait değil.
Goodreads Puanı : 3.62 (4,180 oylama)
Sayfa Sayısı : 448 sayfa
Yayınevi : Martı Yayınları
Etiket Fiyatı : 22 tl

***

   Watsonlar ,  Long Island'ın ufak bir sahilinde yaşayan 2 çocuklu , mutlu bir ailedir. 24 Temmuz sabahında anneleri kapıdan çıkar ve bir daha geri dönmez. Daha sonra kendini Atlas Okyanus'unda boğarak öldürdüğü anlaşılır. O günden sonra aile bir daha eski haline gelemez. Çocuklar her ne kadar güçlü durmaya çalışsa da babaları üzüntüsünden sosyal hayata dönemez. Tek başlarına kalan çocuklardan büyüğü -Simon- kız kardeşi Enola'ya bakmak için çalışmaya başlar. Enola ise gitgide annelerine benzemeye başlar. Tarot kartları okur ve bunu meslek haline getirir. 
   İntihar olayının üzerinden yıllar geçer. Tam her şey unutuldu derken Simon tanımadığı bir adamdan kargo alır. Kargodan eski,yıpranmış bir kitap çıkar. Kitap 1800'lerde yaşamış bir sirk yöneticisi tarafından yazılmıştır.
   Kitapta Simon'un büyükannesi Verona Bonn'un da adı geçmektedir. Ama kitabı tuhaf yapan bu değildir. Kitaptaki kadınlar çok iyi yüzücü olmalarına rağmen 24 Temmuz'da boğulmuşlardır. Simon kız kardeşinin de aynı kaderi paylaşacağını düşünür ve kitabın altında yatan gizemi çözmeye çalışır. 

   Kitap gayet akıcı. Çünkü o kadar sır vardı ki elimden bırakmaya kıyamadım. 1800'lerdeki insanların Simon ve ailesi ile alakasını merak ettim durmadan. Kitap , geçmişte yaşananlar sayesinde kendini okutuyor. Arada eklenen deniz kızı , kara büyü gibi fantastik ögeler kitaba ayrı renk katıyor. 
   Kitapta sinir olduğum ya da nefret ettiğim karakterler yoktu. Simon'u sevdim çünkü ailesi hakkında kitap bulan herkes onun davrandığı şekilde davranırdı. Verdiği kararları mantıklı buldum. Kız kardeşi Enola birazcık sorumsuzdu. Küçüklüğünden beri annesi ile abisinin arasındaki ilişkiyi kıskanmış bu yüzden de Simon'a karşı çok soğuk. Tabi , 'Kader Kitabı'nı öğrendikten sonra yakınlaşıyorlar. 
   Kitaptan 1 yıldız kırmamın sebebi sonuydu. Enola'ya ne olacağını merak ederek okudum kitap boyunca ama sonu o kadar çalakalem yazılmış ki! Hayal kırıklığına uğradım diyebilirim. Hani , yazar az daha Enola'dan bahsetseydi çok daha güzel olurdu. 
   Kitapta geçen her mekan gerçek. Zaten yazar yaşadığı kenti konu alan bir kitap yazmış. Kentin tasvirleri gerçekçiydi. 

    Gizem dolu aile kitaplarından hoşlananlara şiddetle öneririm! Kitaptaki sırlar öyle ufak falan da değildi. Bir soyu etkileyen bir sırlardı. Hafif büyü , hafif olağanüstülük var kitapta ama bol bol fantastik okuyayım diye başlamayın. Fantastik , aşk ve dramdan fazla aile kitabı özelliği gösteriyor Kader Kitabı. 


ÇEKİLİŞ : 


a Rafflecopter giveaway

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI