Okuma Etkinliği : Aşk Büyüsü - Tuba Atıcı Çoşar

Ani bir çarpışma ile başlayan ve birbirlerinden ilk görüşte etkilenen Ela ve Baran için yaşadıklarına rağmen aşkın büyüsüne kapılmak hiç zor olmamıştı.
Ela, başına gelen acı olayı öğrendikten sonra canını yakan her şeyden kurtulmak için çok sevdiği şehrini terk etmişti. Yalnız kalıp olanları unutmak için gittiği yerde başına geleceklerden habersiz iki ay geçirmişti. Yaşananları geride bıraktığında artık daha güçlü bir kadındı. Bir daha hiçbir erkeğe kapılmayacağına kendini inandırmıştı. Ta ki hayatında gördüğü en yakışıklı adamın kollarına düşüp, kendini onda kaybedene kadar…
Baran, otoriter bir patron, harika bir arkadaş ve ailesine bağlı bir evlat olmasına rağmen hayatın ona gençlik yıllarında acımasızca aşıladığı güvensizlikle bambaşka bir adam olmaya zorlanmıştır. Kendinden emin duruşu ve açık sözlülüğü, ukala tavırları ve serseriliği ile dikkat çeken Baran, hiç beklemediği bir anda ela gözlerin esiri olunca, sudan çıkmış balığa döner. Hızla ve tutkuyla birbirlerine bağlandıkları anda geçmiş peşlerinden gelmiş, Ela ve Baran için bir anda her şey değişmiştir.
Orijinal Adı : Aşk Büyüsü
Seri Sıralaması : Aşka Dair Serisi #1
Goodreads Puanı : 4.50 (2 oylama)
Sayfa Sayısı : 448 sayfa
Yayınevi : Dokuz Yayınları 
Etiket Fiyatı : 19 tl 

***
  Ela , hayatı boyunca tek bir erkekle sevgili olmuştur. O kişi gerçekten sevdiği birisidir. Ancak onu başka bir kadınla yakaladığında dünyası başına yıkılır. Ne yapacağını bilemez duruma gelir. Birlikte hayaller kurduğu bu adamdan uzaklaşmak için şehri terk eder. İzmir'e gider ve bu güzel şehirde 2 ay geçirir. Yaşadığı acıların üstüne bir de çocukluk arkadaşı Didem ile Kemal'in düğününe yardım etmesi gerekmektedir. Arkadaşı Didem ise düğün yüzünden panik yaşamaktadır. Didem'e yardım etmeyi görev bilen Ela ise hiç ummadığı biri ile çarpışır : Baran Adalı. 
   Baran , başarılı bir şirketin sahibidir. İşinde özverili , başarıdan başarıya koşan bir patrondur. Ne yazık ki aynısı aşk hayatı için geçerli değildir. Geçmişinde yaşadığı bir olay onun tüm hayatını alt üst etmiştir. O olaydan sonra karakteri 180 derece dönmüş ve ailesinin bile tanıyamadığı bir adam haline dönmüştür. Sıradan bir günde havaalanında çarpıştığı 'ufak bir kadının' onun yaşamını nasıl etkileyeceğini ise tahmin bile edemez...
"Ah,şu egondan biraz eksilse hiç fena olmayacak ama işte ne yaparsın Allah bir yerden vermiş," derken vücudunu işaret ettim. "Diğer yerden almış," dediğimde de kafasını gösterdim.
   Aşk Büyüsü ; akıcı bir anlatıma sahip , 2 günde bitirilebilecek bir kitap. Arka kapak yazısını ilk okuduğumda kurgunun bilindik olduğunu düşündüm. Hele çarpışarak tanışma sahnesi bana Yeşilçam filmlerini hatırlatmadı desem yalan olur. Ama yazarımız beni tahminlerimde ters köşe yaptı. Arka kapak yazısına bakarak aldanmayın derim. Kurgu bundan çok daha derin. 
   İlk 70-80 sayfada Ela'nın acısını okuyoruz. Yani kitabın başları yavaş ilerliyor ama o sayfalarını geçtiniz mi kitaba Baran dahil oluyor ve siz son sayfaya ne zaman geldiğini anlamıyorsunuz bile :) Baran'ın başta aşırı kıskanç olduğunu düşündüm ama kitabın ortalarına doğru Ela'yı kıskanması ve bunu ifade ediş şekli çok tatlıydı. 
   Ela , benim Türk yazarların kitapları arasına en sevdiğim kadın karakter oldu! Çünkü diğer kitaplarda kadın karakterler bu kadar gerçekçi değildi. Şu ana kadar okuduğum wattpad uyarlaması kitaplarının hepsinde 'saf,gerçek dışı olacak kadar masum' kadın karakterler vardı. Gerçek hayatta öyle insanlar olsa hiç düşünmeden çevremden uzaklaştırırım bu yüzden kitapta da dayanamıyorum. Ela , bu kadın karakterler arasında en sert olanıydı. Yaşına göre davranan , yeri geldiğinde haklarını savunan biri. 
   Kitap boyunca Baran'a sinir olduğum birkaç yer vardı. Okursanız nerelerde sinir olduğumu anlayacaksınız zaten. Böyle yakasından tutup silkelemek istedim. Ela'ya sinirlendiğimi hiç hatırlamıyorum. Dediğim gibi onun saf , sakar bir karakter olmamasına bayıldım. 
  Kitabın sonu tahmin ettiğim gibi bitti. Baran'ın kardeşi Beren'in hikayesi ise hiç beklemediğim şekilde gelişti. Yazarımız Beren ve Berk'e bir kitap yazarsa ne kadar güzel olur :) 
   Romantik , kolay okunabilen , keyif aldığım bir kitaptı. Favori Türk yazarlarım listesine bir kişi daha eklendi diyebilirim!
   
   Şuan çoğu kitapta okuduğumuz 'saf,salak' kızlardan nefret ediyorsanız , aşırı zengin-yakışıklı-kötü erkek karakterler dışında dahaolgun karakteri olan bir kitap okumak istiyorsanız Aşk Büyüsü'nü öneririm! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI