YORUM : Kızıl Tepe - Jamie McGuire

     İki kızını yalnız başına yetiştirmek için çabalayan Scarlet; evli olsa da âşık olmanın ne demek olduğunu unutmuş, tek yaşama nedeni küçük kızı olan Nathan ve tek derdi kız kardeşi ve erkek arkadaşlarıyla yapacakları hafta sonu kaçamağı olan üniversiteli bir genç kız olan Miranda… Dünyayı etkisi altına alan bir salgın patlak verdiğinde bu üç kişinin hayatı beklemedikleri şekilde kesişir ve artık tek amaçları vardır: Bu yeni ve acımasız dünyada hayatta kalabilmek.
Orijinal Adı : Red Hill
Goodreads Puanı : 3.93 (9,079 oylama)
Seri Sıralaması : Kızıl Tepe (Red Hill) #1
Sayfa Sayısı : 376 sayfa
Yayınevi : Yabancı Yayınları
Etiket Fiyatı :  21 tl

***
  Scarlet , yıllar önce sorumsuz bir adamla evlenmiştir ve şimdi de o adamdan boşanmak üzeredir. İki kızına bu durumu doğru düzgün açıklayamaz çünkü babalarından nefret etmelerini istememektedir. 
   Nathan'ın karısı doğum yaptıktan  sonra tamamen farklı biri olmuştur.İşini bırakmış , gününün tamamını internet başında geçirmeye başlamıştır. Kızı ve evi ile en ufak bir ilgisi yoktur. Nathan , aşık olduğu kadının bu değişimi karşısında şok içerisindedir. İlk başlarda afallasa da sonrasında kızına hem baba hem anne olmuştur. 
   Miranda ve ablası Ashley zengin bir ailenin kızlarıdır. Ellerinin altında her şey olmasına rağmen mutsuzdurlar. Babaları kendisini işine adamış , anneleri de kendisininden 10 yaş küçük sevgilisi ile tatil yapmaktadır. 
   Avrupa'dan gelen salgın haberlerine dördü de kulak asmaz. Zaten dünya üzerinde her yıl salgın haberleri çıkmaktadır ancak bu sefer ki salgın çok ciddidir. Hastalık kapan kişi ölse bile yeniden diriliyordur. 
   Bir günde hepsinin hayatı geri dönülmez biçimde değişir. Ya dişlerini sıkıp bu yeni yaşama katlanacaklardır ya da 'dirilenlere' yem olacaklardır. 



   Konusundan da anlayacağınız üzere Kızıl Tepe zombi konulu bir kitap. Kitabın ilk sayfaları yavaş ilerliyor. Yazar , karakterleri tanıtıyor ve sonra bam! Zombi salgını başlıyor , insanlar çıldırıyor , hayatta kalanlar ellerine silah alıp asker kesiliyor ve kimse kimseye güvenmiyor. Scarlet , Nathan ve Miranda -üçü de- Kızıl Tepe'ye ulaşmak için uğraşıyorlar. Çünkü Kızıl Tepe'de geniş görüş alanı sağlayan bir malikane var. 
   Yazar , karakterlerin yaşamını birbirine ustaca bağlamış. Karakterler arası geçişlerde çok güzeldi. Ne yazık ki ben kurguyu , yazarın üslubu kadar beğenmedim. Yani , bu kadar klişe bir konu şeçilebilir miydi? Zombi-kıyamet sonrası kitapları ilgimi çekmiyor zaten bir de kitabın sonunu 50 sayfa öteden tahmin ettim. Bu nedenle Kızıl Tepe'nin akıcı olduğunu düşünmüyorum. 
   Karakterlerden Miranda&Ashley ikilisinden nefret ettim diyebilirim. Zombi konulu kitaplarda sert , savaşçı kadın karakterler olsun isterim. Ne yazık kardeşler üniversite çağında olsalar bile çoğu yerde 13 yaşındaki kız çocukları gibi davrandılar. Scarlet ise muhteşemdi! Zombi salgını başladığından beri dimdik ayakta kaldı ve ailesini korudu. 

   Zombi kitaplarından hoşlanıyorsanız tavsiye edebilirim ama değişik konulu kitaplar arıyorum,yazar beni ters köşe yapsın diyorsunuz uzak durun. Kurgusu ve sonu itibari ile Kızıl Tepe 'aşırı' klişeydi. Yazarın , üslubu güzel olmasa kitabı bitirebileceğimi zannetmiyorum. Jamie'ye tavsiyem; romance yazmaya devam etsin! 


Puanım : 3/5

3 yorum:

  1. Ya sonu nasıl bitiyor merak ettim şimdi? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylersem kitabın tüm güzelliği gider ama :D

      Sil
  2. bir kitap aşığı olarak sizi tesadüfen buldum. çok başarılı bir blog olmuş elinize sağlık. amatör olarak yaptığınız bu blogdan para kazanmak isterseniz lütfen irtibat kurun. saygılar.
    tuncmert1515@gmail.com

    YanıtlaSil

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI