YORUM : Tehlikeli Yalanlar - Becca Fitzpatrick

Tehlikeden korunmak için kurduğunuz yalanlarla örülü hayatta gerçek aşkı bulsaydınız hangisinden vazgeçerdiniz? Hayatınızdan mı, aşkınızdan mı? Stella Gordon'ın hayatı bir yalandan ibaret.
Stella, Nebraska, Thunder Basin'de yaşasa da kendini oraya ait hissetmemektedir. Bir uyuşturucu satıcısının işlediği bir cinayet davasının kilit tanığı olarak, tanık koruma programına alınmıştır. Kasaba halkı ise Stella'nın gerçekte kim olduğunu bilmez. Gerçek kimliğini açıklamak istediği çocuk, Chet Falconer bile… Doğruları söylemenin, güvenli cennetine tehlike getirmekten başka bir sonuç doğurmayacağının farkındadır.
Genç kız her ne kadar dikkat çekmemeye çalışsa da, tehlike hızla yaklaşmaktadır. Suçluların tanıklardan kurtulma yolları vardır ve Stella'nın tek bir hatası, soğukkanlı katilleri kapısına kadar getirecektir.
Orijinal Adı : Dangerous Lies
Seri Sıralaması : Herhangi bir seriye ait değil. 
Goodreads Puanı : 3.85 (5,586 oylama)
Sayfa Sayısı : 384 sayfa
Yayınevi : Pegasus Yayınları
Etiket Fiyatı : 35 tl
***
  Stella Gordon , annesi yüzünden görmemesi gereken bir olaya tanıklık etmiştir. Olayı polise bildirdiğinde ise acilen tanık koruma programına alınır. Çünkü olayın faili yıllardır aradıkları bir mafya babasıdır. 
   Stella yaşadığı yerden kimseye haber vermeden alınır ve başka bir yere yerleştirilir. Arkadaşları , erkek arkadaşı , okul bursu ve daha pek çok şey tek bir gecede hayatından çıkar. Stella şimdi yeni hayatına alışmalı ve peşindeki adamlara nerede kaldığı hakkında en ufak bir ipucu vermemelidir. 
  Herkese merhaba! Favori yazarlarımdan biri olan Becca Fitzpatrick'in son kitabını okudum. Ne yazık ki yazarın gitgide kötüleştiğini düşünüyorum. Hani Hush Hush serisi nerede bu nerede. Kötü bir kitap diyemem , ben yüksek beklentilerle başlamış olabilirim. Yine de yazar polisiye tarzı kurgulardansa fantastik tercih etmeli. 
  Kitabın kurgusu çok farklı değil ama sonunu tahmin edemeyebilirsiniz. Bu yüzden merakla okuyorsunuz. Kitabın kendine has bir akıcılığı var. Sonu da okuyucuyu şoke etmese de ufak bir şaşkınlık yaratıyor. Normal bir kurguyu yazar yeteneği ile güzel bir hale getirmiş. 
   Karakterlere bayıldım. Genel olarak yazarın oluşturduğu karakterleri seviyorum. Becca Fitzpatrick tutarlı ve derin karakterler oluşturmasını çok iyi beceriyor. Chet de favori erkek karakterlerimden biri oldu. 
  Kitap hafif polisiye hafif genç-yetişkin tarzında. Kitabın sonlarına doğru polisiye ağır basıyor. 

 Kısacası , kolay okunan , güzel , akıcı bir kitap.Sizi sıkmıyor ve sonuna kadar götürüyor. Yüksek beklentilerle başlamamanızı öneririm. 

Puanım : 3/5

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

BLOG DESIGN BY BİR OTAKUNUN DÜNYASI